Între timp, Filip-Plahotniuc îndulcesc urechile partenerilor de dezvoltare că timp de 100 de zile vor face reforme peste reforme, că vor aduce în ţară râuri de lapte şi miere… Pe neprins de veste au trecut primele 15 zile din activitatea heirupistă a guvernării lu' Peşte.

Şi, deoarece mi-am propus să monitorizez zilnic acţiunile „guvernului ultimei şanse”, voi da publicităţii doar o parte din „reformele” pe care le-am observat în prima jumătate de lună!

Aşadar, ştim că hunta s-a instalat noaptea, pe furiş, scuipând în protestele poporului şi lovind protestatarii cu bastoane în cap, lucru interzis categoric de legislaţia internaţională. Printre poliţişti au fost observaţi zbirii lui Plahotniuc îmbrăcaţi în mod ilegal în uniforme poliţieneşti!

20 ianuarie 2016. Hunta loveşte în cetăţeni proeuropeni cu bâtele în cap! Dureros nu doar fizic, ci şi moral! Alături flutură drapelele Moldovei şi ale Uniunii Europene! Domnule Cioloş şi Iohannis, priviţi aceste imagini! Şi după asta o să daţi bani brigăzii lui Plahotniuc?!

21 ianuarie 2016. Hunta nu a înţeles încă un lucru extrem de simplu – în Republica Moldova are loc o revoluţie populară! Oamenii scot drapele la ferestre, constructorii de la înălţime salută marşul protestatar, studenţii se alătură acţiunilor noastre ireversibile.

Societatea civilă se consolidează, opoziţia parlamentară – de stânga şi de dreapta la fel, partidele extraparlamentare de asemenea. Cel mai important, însă, e că cetăţenii sunt de neclintit în a obţine schimbarea huntei prin alegeri, cea mai democratică metodă inventată de omenire!

22 ianuarie 2016. Moldova 1 demonstrează în continuare servilismul şi obedienţa faţă de Păpuşar! Într-o ştire din data de 22 ianuarie, aflăm cum s-au plâns comisarii lui Plahotniuc pe protestatarii care au lovit poliţiştii la parlament, dar de manifestanţii bătuţi cu cruzime de fiarele lui Plahotniuc nu au pomenit absolut niciun cuvânt! Nici măcar de colonelul Chiril Moţpan, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale, internat la spital după o lovitură aplicată de un neom, nu se spune un cuvânt măcar! A cincea televiziune a lui Plahotniuc! Tot aici finul şefului mafiei îşi face PR pe seama unei femei cu cinci copii condamnată de injustiţia oligarhică! După ce am protestat cu zeci de mii de oameni la M1, iată că cei de la conducerea instituţiei partajate politic l-au chemat pe filipul lui Plahotniuc, aşa-zisul premier ales de lunatici şi mercenari ordinari. Fără niciun opozant, cu nişte întrebări de genul „Câţi feciori aveţi?” „Doi”, zice Filip. „Să vă fie sănătoşi!” Dar de unde au luat fecioraşii castelul de lux, e o întrebare trecută cu vederea de prezentatoarea obedientă.

Şi nu e totul. Radio Moldova 1, pe care-l credeam mai puţin afectat de cancerul minciunii, a minţit oamenii că protestatarii ar fi mers la penitenciarul 13 pentru a cere eliberarea lui Filat!

În realitate, acolo s-a scandat „După Filat şi Plaha arestat!”

Hunta loveşte! Hunta refuză înregistrarea Platformei Demnitate şi Adevăr! O nouă reformă a guvernării lunatice!

23 ianuarie 2016. Aflăm din presă că „proeuropeanul” Plahotniuc are şi cetăţenie rusă, adică triplă, lucru interzis de lege! Reformele sunt pe mâini de nădejde!

24 ianuarie 2016. Protest masiv la Chişinău! Circa 80 de mii de oameni cer alegeri anticipate, susţinuţi de reprezentanţi de vază ai societăţii civile – Ţăranu, Barbăroşie, Snegureac, Carasciuc, Tulbure, Nantoi… Se cere demisia lui Jizdan şi Cavcaliuc pentru că au numit poporul gloată!

25 ianuarie 2016. Trustul lui Plahotniuc dezinformează opinia publică naţională şi internaţională privind schimbarea vectorului, eliminând din emisiunea În Profunzime răspunsul lui Andrei Năstase!
Lorena Bogza: „Ce veţi face cu Acordul de Asociere la Uniunea Europeană?”
Andrei Năstase: „Îl vom implementa!”
Concluzia propagandiştilor lui Plahotniuc – Platforma Da nu susţine vectorul proeuropean!

Mai mult, s-a spus că dacă, ipotetic, ar câştiga la alegeri cei de stânga, există înţelegerea că se va pune moratoriu pe schimbarea cursului european.

Concluzia trustului lui Plahotniuc – Platforma DA e pentru Uniunea Vamală!

No comment! Holdingul oligarhic face reforme profunde şi comprehensibile!

26 ianuarie 2016. Ca să vezi! Filip-Plahotniuc a încercat să-l mintă banditeşte pe premierul român Dacian Cioloş. Chipurile, spune mincinosul dublu, guvernul a fost instalat cu mari dificultăţi, în protestele socialiştilor care vor anticipate!
Minciuna are picioare scurte! Cine nu ştie că decizia de a manifesta împotriva guvernului Plahotniuc a fost luată la Forumul Civic, iar la proteste au participat cetăţeni ai Republicii Moldova indiferent de culoarea politică, etnică, religioasă!? Numai că nu a fost să fie!

27 ianuarie 2016. Ce reforme a făcut Plahotniuc-Filip astăzi?

Câteva. Şi-a tras o platformă-ciupercă pentru a induce lumea în eroare vizavi de Platforma Demnitate şi Adevăr.

A dat în judecată o magistrată decedată acum trei ani.

A pus laba definitiv pe Fisc şi Vamă, adică ia în primire businessul lui Filat.

Nu acceptă anticipate pentru că ar ajunge la puşcărie.

Şantajează protestatarii prin procuratura stalinistă şi miliţia lui Jizdan.

L-a angajat pe sluga Godea la Guvern şi l-a dat afară pe un reprezentant PLDM.

28 ianuarie curent. Activităţile tumultuoase ale guvernării ilegitime Plahotniuc-Filip nu au sfârşit!

„Reforma” numărul 1, „aşteptată” de popor – şedinţele guvernului vor avea loc la orele 17!

„Reforma” numărul doi – afacerea personală de la Vamă şi Fisc a lui Filat a fost confiscată de Plahotniuc!

„Reforma” numărul 3 – Candu ne fericeşte – La BNM nu va fi instalat un guvernator din stradă. Sigur, va fi de la Nobil!

29 ianuarie 2016. O nouă „reformă” a lui Plahotniuc-Filip! Tocmai 12 indivizi l-au arestat astăzi pe Anatol Mătăsaru pentru modul său inedit de a scoate mafia din sărite.

Candu vrea referendum pentru a alege preşedintele de întreg poporul prin 2020! Dacă i-am lăsa de capul lor, peste 4 ani în RM vor rămâne numai bandiţii, poporul, în totalitate, va fi la munci peste hotare! Cu toate acestea, Plahotniuc promite naivilor Unirea Republicii Moldova cu România în anul 2019.

30 ianuarie 2016. Reformele lui Plahotniuc-Filip continuă!
Nici nu i s-a închis bine gura finului Candu, care a propus un referendum privind alegerea preşedintelui, că primarii pedeului din Hânceşti şi Criuleni refuză să aplice ştampila pe listele de semnături ale cetăţenilor, care vor alegerea şefului statului de întreg poporul!
Hoţiile continuă în proporţii deosebit de mari!

1 februarie 2016. „Reformele” continuă, domnilor ambasadori! După întâlnirea de joi a lui Filip-Plahotniuc cu preşedinţii de raioane, primarii PD au primit indicaţii să întocmească listele tuturor simpatizanţilor şi participanţilor la mitingurile de protest din partea Platformei DA, Partidul Nostru şi a Opoziţiei parlamentare!

Listele negre sunt elaborate pentru a face presiuni asupra manifestanţilor şi a-i descuraja să meargă la proteste. Descendent al unei familii care s-a ocupat de alcătuirea listelor negre ale gospodarilor pentru a-i deporta în Siberia, Plahotniuc va acorda asistenţă tuturor ciracilor săi din raioane!

Se ştie însă, că fructul interzis e mai gustos!

„Moratoriu asupra tuturor controalelor” a fost instituit cu încălcarea tuturor procedurilor legale. Instituirea Moratoriului asupra tuturor controalelor de stat se face, în mod obligatoriu, doar numai în baza unei noi Legi, care urma să fie votată de Parlamentul RM. Marele Moratoriu instituit asupra tuturor controalelor, vociferat de premierul Filip, nu are la bază temei legal, nici explicaţii, nici argumente şi nici necesitate.

În haosul financiar şi economic, în care a fost aruncată Republica Moldova din cauza oligarhizării şi capturării ei ca stat, apare o aşa decizie de anulare a tuturor controalelor din partea celor mai importante servicii de stat, care au menirea de a curma contrabanda, evaziunile fiscale, fraudele economice, falsificarea de mărfuri şi alte activităţi ilegale”, spun experţii!

2 februarie 2016. A paisprezecea zi de „reforme” a „Guvernului ultimei şanse”, cum s-a autointitulat hunta lui Plahotniuc.
Un prieten de pe FB mă atenţionează că am trecut cu vederea două „reforme” profunde – cea a predării puterii prin sânge şi război, o reformă „proeuropeană” a Partidului Criminal Democrat.

Şi „reforma” aruncării de grenade în puterea nopţii în palatul lui Drăguţanu care ba era acasă, ba nu era, care ba are paznic, ba n-are. Este o reformă „proeuropeană” a lui Plahotniuc care se războieşte cu Platon, amicul avocatului Berlinschi, a cărei nepoată este Otilia Drăguţanu!

Domnilor ambasadori, nu v-aţi săturat de reformele „proeuropene” ale lui Plahotniuc „proeuropeanul”?! Da, „proeuropeanul” care, conform PD, a fost susţinut de Putin la funcţia de prim-ministru!

Nici reforma „proeuropeană” privind majorarea impozitelor pentru automobile şi imobile nu trebuie trecută cu vederea. Reformele „guvernului ultimei şanse” continuă. Serghei Gubenco, unul dintre magistraţii implicaţi în schema de spălare a peste 18 miliarde de dolari din Rusia prin intermediul băncilor şi instanţelor din Moldova, după ce patru luni în urmă a fost avansat de la Judecătoria Comrat la Curtea de Apel din acest oraş, acum a fost votat unanim de membrii CSM pentru a-l propune preşedintelui ţării la funcţia de şef al instanţei de apel Comrat. Asta în pofida faptului că Nicolae Timofti i-a respins anterior candidatura pentru promovare.

Astăzi am condus-o pe ultimul drum pe Svetlana Baştovoi, soţia semnatarului Declaraţiei de Independenţă Andrei Baştovoi, întemniţat de regimul criminal împreună cu fiul său Valentin.

Svetlana a fost una dintre protestatarele Platformei DA, nu a lipsit de la acţiunile noastre niciodată. A murit însă din cauza sistemului ticăloşit al oligarhiei criminale. Medicii de la urgenţă au lăsat un bileţel la poartă şi au plecat, fără a chema pompierii sau salvatorii să vadă de ce un tânăr care i-a chemat şi a acuzat dureri toracice nu a deschis uşa. Reacţia ministrului Sănătăţii, suspectată de acte de corupţie, a fost una execrabilă pe o reţea de socializare!

Justiţie şi medicină criminală!

3 februarie 2016. Aflăm că miliţiile lui Plahotniuc-Jizdan-Cavcaliuc trimit scrisori agenţilor economici şi le cer informaţii despre inventate pagube pe care le-ar fi suportat aceştia în timpul marşului din 24 ianuarie 2016 al protestatarilor! Este o acţiune ilegală, cu depăşirea atribuţiilor de serviciu, cu exces de zel şi încălcare a legii. Păgubiţii, dacă există, se adresează din proprie iniţiativă organelor de drept, nu invers!

Protestatarii care au manifestat pe 20 ianuarie la Parlament pentru a opri fărădelegea instaurării unui guvern ilegitim, noaptea, fără un program de guvernare, sunt numiţi provocatori. Marea majoritate a celor identificaţi sunt susţinători ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr. Această „reformă” a huntei lui Plahotniuc este considerată de către mişcarea protestatară drept una stalinistă şi ar putea să se termine cu o revoltă populară fără precedent!

O altă „reformă” oligarhică, domnilor ambasadori, se face la Vamă! Fost coleg de facultate cu Vladimir Plahotniuc, ex-directorul fabricii de panificaţie „Franzeluţa”, Eugen Baleca, vicepreşedinte al Consiliului de Administrare al „Victoriabank”, în perioada în care Plahotniuc deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrare al aceleiaşi bănci, ar putea fi numit şef al Serviciului Vamal, cel puţin aşa susţin surse din cadrul instituţiei, scrie presa.

Actualul director de la Franzeluţa, Victor Cojocaru a fost obligat de ţuţii lui Plahotniuc să depună cerere de demisie!

Timpul trece, „reformele” se înmulţesc!

Vasile Năstase

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.