Percheziţiile au fost pornite pe marginea a 35 de dosare penale, ce au legătura cu Direcţiа autorizare şi disciplină în construcţii, directori ai unor companii de construcţii, dar şi angajaţi ai unor companii petroliere, iar 12 persoane deja au fost reţinute.

Adică petrolul şi construcţiile, „afacerile de familie” ale clanului care conduce cu primăria municipiului Chişinău.

Se ştie că justiţia în RM acţionează preferenţial şi la comandă, se ştie şi la comanda cui. Numai este un secret pentru nimeni că RM este un stat captiv, a fost numită şi persoana care îl ţine în captivitate.

Putem presupune că CNA-ul a fost slobozit împotriva lui Ghimpu şi nepotului său la comanda Păpuşarului, pentru a le readuce aminte că sunt vulnerabili şi şantajabili. 

Oare prin care acţiuni nesăbuite Ghimpu şi Chirtoacă au stârnit mânia Femidei moldoveneşti?

Poate că Mihai Fiodorîci, care a riscat cu viaţa pentru regimul lui Plahotniuc, a pretins la careva funcţii-cheie? Luând în consideraţie că fotoliul de premier aparţine la moment PDM-ului, liberalii în obrăznicia lor ar putea pretinde la funcţia de speaker sau chiar la postul de Şef al statului. Dar Ghimpu a uitat, probabil, că stăpânul de facto al Moldovei poate avea doar slugi şi sclavi, în niciun caz parteneri sau aliaţi.

Se pare că a avut dreptate Filat, cînd înainte de a fi încarcerat a zis că următoarele jertfe ale Păpuşarului vor fi Voronin şi Ghimpu. Voronin aproape că a pierdut partidul, iar nepotul lui Ghimpu este pe cale să-şi piardă libertatea.

Radu Frunzari

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.