De ce nu s-a dorit o luptă cinstită în care să câştige cel mai puternic? Cui i-a fost şi îi mai este frică? De fapt, de ce să îţi fie frică de popor, dacă eşti în serviciul lui, dacă el te plăteşte şi îţi oferă încredere?! Cum e să câştigi într-o bătălie nedreaptă?

Ne îndeamnă să bem ceai şi să nu ne „diorgăim”, adică să nu facem valuri. Dar diaspora a decis să facă valuri, adică să se implice mai departe, să ceară invalidarea alegerilor din 13 noiembrie, pentru că ei au puterea să mai iasă la un tur 3 de scrutin, dacă va fi nevoie. Votul din diaspora le-a fost furat, prin faptul că nu au fost puse la dispoziţie buletine de vot şi secţii de votare. Este impresionantă această determinare a diasporei care anunţă pentru duminică, 20 noiembrie, proteste în marile oraşe europene. Să ne vadă şi să ne audă toată lumea. Să vadă o Europă întreagă cum cetăţenilor R. Moldova li se respectă drepturile omului.

După aceste acţiuni ferme ale conaţionalilor noştri din străinătate, să vedem cum va motiva Curtea Constituţională decizia de a valida sau de a invalida alegerile din 13 noiembrie. Decizia pentru viitorul acestei ţări iarăşi este pusă pe umerii celor 6 judecători ai Curţii Constituţionale. Unde va înclina balanţa? Vor solicita mai multe probe decât sunt acum pentru a lua o decizie? Vor sfida zecile de mii de cetăţeni ai R. Moldova din afară? Nu ne rămâne decât să o vedem şi pe asta.

Elena ROBU