22 Jul 2010 | 06:50
Top 10 arme brutale de război
Top 10 arme brutale de război
sursa: jurnal.md/listverse.com
foto: jurnal.md/flickr.com
Astăzi armele de război sunt din ce în ce orientate spre uciderea într-un fel cât mai uman l duşmanilor. Soldaţii sunt instruiţi să ucidă repede. Dar pe timpuri durerea şi suferinţa erau la ordinea de zi.

Armele erau populare nu după viteza cu care ucid dar după brutaşitate şi suferinţa provocată înainte de moarte. O armă speria cu duşmanul devenind un instrument util şi puternic.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai de temut, şi -a dreptul urâte arme folosite de războinici din istorie

10. Buzduganul

Buzduganul era o armă folosită mai ales în evul mediu. De obicei acesta era o bilă metalică sau din lemn la capătul unui mâner. O lovitură aplicată cu un buzdugan, sfărâma capul oricărui inamic, oricât ar fi fost acesta de temut.
Buzduganul este prezent în multiple opere, balade despre marii noştri luptători.

9. Colţul-babei

Armă celebră prezentă deseori în filmele cu luptători ninja. Este un obiect mic, care are multe colţuri ascuţite. Provoacă vătămări groznice la picioare, această armă fiind folosită pentru oprirea inamicului. În cele mai frecvente cazuri, colţul babei se folosea în capcane care imobiliza inamicul şi-l lăsa jos cu dureri groaznice.

8. Luceafărul de dimineaţă

Vărul direct al buzduganului. Construcţia acestuia constă dintr-un ax din lemn masiv. La capătul mânerului de obicei este acelaşi cap, doar că acesta are mai multe cuie sau lame din metal. Această armă distrugătoare era folosită mai ales de cavalerişti şi de infanterişti. De obicei ţinta acestei arme era, evident, capul.

7. Chakram

Chakram este o armă metalică de formă circulară cu marginile ascuţite. Diametrul inelului era între 12 şi 30 de centimetri şi grosimea de la 1 la 3,5 mm. Chakra putea fi lansată la o distanţă de până la 50 de metri şi de obicei provoca răni teribile. Arama este de origine indiană. Era lansată de obicei cu ajutorul unu şnur.

6. Maiul

arată ca un ciocan din epoca modernă, doar că are dimensiuni mai mari. În cronicile istorice, maiul apare pentru prima oară în Franţa. Nu există metode speciale de luptă cu maiul, însă este evident că maiul poate fi o armă de temut, pentru oricare soldat, cât de curajos nu ar fi acesta.

5. Coasa de război


Insirându-se de calităţile coasei, pe timpul paşnic, războinicii din istorie au început să folosească acest instrument agricol şi ca armă de război. Mânuind cu măiestrie acest instrument, soldaţii din istorie uneori îşi tăiau în jumătate inamicii, transformând coasa de război o armă de temut.

4. Cârligul chinezesc

Această armă a fost inventată de luptătorii chinezi şi era folosită pentru imobilizarea inamicilor. Arma aer construcţia unui cap metalic care are mai mute cârlige zimţate. Cârligul era lansat cu ajutorul unui şnur. În mâna unui luptător experimentat acesta cârlige erau arme teribile, care smulgeau muşchi, şi măruntaie din victime.

3. Nunchaku

La inceput nunchacu era folosit la trierea cerealelor în asia. Instrumentul era construit din două tije din lemn sau metal, legate cu un lanţ. Cu timpul luptătorii asiatici au observat că nunchaku poate fi folosit ca armă, care poate provoca dureri teribile inamicului. Un mare iubitor al acestei arme de război era celebrul Bruce Lee, care deseori apărea în filmele sale cu acest accesriu, în prezent exotic, de război.

2. Securea

Securea este o armă de război folosită de ruşi. Arama constă dintr-un topor cu un tăiş mare. Această armă era folosită în luptele apropiate şi este una dintre cele mai periculoase arme de război din timpul evului mediu. Cu timpul securea avea două tăişuri şi un mâner mai scurt, pentru o mânuire mai uşoară.

1. Muşketonul

deşi armele de foc nu au loc în acest top, muşchetonul este una dintre cele mai brutale arme din istorie. Muşchetonul reprezintă o armă mică care lansa obuze mici. Deşi este o armă de foc, aceasta nu poate provoca răni serioase la distanţă mare, însă la distanţe mici, muşchetonul poate fi de-a dreptul numit ce-a mai brutală armă din istorie. Având obuze de 250-350 de grame, această armă rupea bucăţi din corpul inamicului. Marea greşeală a constructorilor acestei arme era lărgirea părţii de ieşire a ţevii, ce face arma una ineficientă la distanţă.
Ştiri similare
©2009 Jurnal Trust Media SEO monitor