12:16
02 Feb 2014
01 Feb 2014 | 21:15
Video
Scandal la poarta bisericii „Sfântul Nicolae` din Călăraşi
Scandal la poarta bisericii „Sfântul Nicolae` din Călăraşi
sursa: jurnal.md foto: jurnal.md
Zeci de oameni din Călărași au mers astăzi la biserica „Sfântul Nicolae" din oraș fiind nemulțumiți de slujitorul lăcașului.

Pângăreşte cele sfinte, spun într-un glas localnicii, întrucât, la cei aproape 70 de ani pe care îi are, locuieşte cu o fată de doar 16 ani chiar în curtea bisericii.

Vasile Ene, de exemplu nu mai calcă pragul acestei bisericii de trei ani. Şi asta după ce a aflat că preotul a întreţinut relaţii sexuale cu această fată încă pe când avea 13 ani.

În consecinţă, oamenii legii din Călăraşi au deschis pe numele un dosar penal, pentru că ar fi avut relaţii cu o minoră. Cauza a ajuns în instanţă, iar preotul este în aşteptarea verdictului.

Preotul nu a ieşit pentru a discuta cu enoriaşii supăraţi. Şi nici încercarea noastră de a-l găsi pe slujitorul Domnului nu s-a soldat cu succes.

Nu am găsit-o nici pe minora, care ar fi concubina parohului bisericii. Fata stă doar cu bunica, întrucât tatăl ei a murit, iar mama este plecată peste hotare.

Reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei spun că preotul a fost înlăturat de la cele sfinte, atunci când pe numele lui a fost pornit dosar penal. Totuşi, slujitorul buclucaş nu vrea să plece.

Până atunci însă, enoriaşii au pus lacăt la uşa bisericii pentru ca preotul să nu mai poată intra în locaşul sfânt.  
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
S ondaj
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV