24 Jan 2011 | 13:02
Şase moldoveni, arestaţi în Franţa pentru furturi de camioane
Şase moldoveni, arestaţi în Franţa pentru furturi de camioane
sursa: jurnal.md
foto: cathellas.ro
 Şase moldoveni, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, membrii ai unei grupări criminale specializate în furturi de camioane, au fost arestaţi în Franţa.

Potrivit oamenilor legii, cei şase moldoveni primeau comenzi de la cetăţenii diferitor state CSI şi UE. Capul grupării, în vârstă de 46 de ani, originar din raionul Briceni, la recepţionarea unei eventuale comenzi, ţintea un potenţial TIR, iar sustrăgându-l îl transporta până în Belgia. De aici, alţi membri ai grupului schimbau numerele de înmatriculare ale unităţilor de transport furate, urmând itinerarul Belgia – Polonia – Germania - Ucraina.

Numerele la caroseriile camioanelor de asemenea erau modificate. Poliţia presupune că această fărădelege era săvârşită în Polonia şi Ucraina.

Mai mult cei şase moldoveni, originari din Briceni, Străşeni, Ungheni şi ialoveni, se aflau în Franţa ilegal timp de 5 ani.

În prezent, suspecţii sunt cercetaţi în stare de arest de poliţia din Franţa. Potrivit legislaţiei franceze, aceştia riscă peste 10 ani de puşcărie.
Ştiri similare
©2009 Jurnal Trust Media SEO monitor