19:44
16 Dec 2012
16 Dec 2012 | 11:37
Şapte maşini, blocate de 13 ore pe traseul Ocniţa-Edineţ
Şapte maşini, blocate de 13 ore pe traseul Ocniţa-Edineţ
sursa: jurnal.md foto: Alina Cojuhari
Vremea creează disperare printre şoferii şi pasagerii a şapte autovehicule, prinşi între troiene deja de peste 13 ore pe traseul Ocniţa-Edineţ.

Cele şapte maşini, dintre care două microbuze pline cu pasageri care vin de la Moscova, sunt blocate la 2 km de localitatea Ruseni.

La fața locului nu s-a deplasat niciun utilaj de dezăpezire, iar situația se agravează cu fiecare minut care trece, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, unde de peste 15 ore ninge continuu, iar vântul formează troiene care se înalţă mai sus de cupolele maşinilor.

Mai mult de atât, Igor, unul dintre pasagerii unuia dintre cele două microbuze, a relatat pentru Jurnal.md, că situaţia îi depășește. Au deja peste 13 ore de când suportă frigul, la care se adaugă alte zeci de ore de oboseală de pe traseul Moscova-Ocniţa, plus la asta nu se ştie cât timp le vor mai ajunge combustibilul.

„Nu ştiu cât vom mai rezista, deocamdată mai avem combustibil, însă cu siguranţă nu pentru a mai petrece o noapte aici. Am luat legătura cu autorităţile locale de la Ocniţa. Au promis că vor trimite un tractor, dar nu a venit nimeni să ne ajute. Avem anvelope de iarnă, suntem multe persoane, împreună am reuşit să străbatem, însă avem nevoie de ajutorul unui utilaj special pentru a înlătura valurile de zăpadă care sunt mai înalte decât maşinile noastre
. De la Moscova până la intrarea în Moldova drumurile sunt curăţate, când ajungi aici este haos!”, a povestit Igor.

Un astfel de caz este şi în raionul Glodeni, lângă localitatea Iabloana, unde mai mult de 10 autovehicule sunt blocate de ieri seară. Conform Serviciului Situaţii Excepţionale, există mai multe drumuri pe care se circulă cu mare dificultate, în special trasee din raioanele Glodeni, Ocniţa, Briceni, Soroca şi Donduşeni.

Meteorologii au emis în această dimineață o avertizare de nivel cod galben de formare a ghețușului. Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul țării și este cuprinsă în perioada 16 - 17 decembrie.

Zăpada care se aşterne fără încetare peste mai multe raioane din nordul ţării a creat şi alte dificultăți. Este vorba despre mai multe localităţi din raioanele Cantemir, Floreşti, Soroca şi Sângerei, care au rămas fără electricitate.
14:41 | Update
Cele 7 maşini continuă să stea blocate sub troiene la Ruseni de 16 ore
Deşi Jurnal.md a scris de acum trei ore despre situaţia pasagerilor celor 7 autovehicule blocate la Ruseni, pe traseul Ocniţa-Edineţ, nimeni nu a ajuns la ei pentru a le oferi ajutor.
16:54 | Update
Peste 40 de persoane au reuşit să se întoarcă prin zăpadă la Paladea
Câteva maşini dintre cele şapte blocate lângă localitatea Ruseni (Edineţ) de peste 18 ore, au reuşit să străbată zăpada în sens invers şi s-au întors în localitatea Paladea (Ocniţa) unde vor petrece încă o noapte în autovehicule.
17:46 | Update
După 19 ore, o speranţă; Trei tractoare au pornit de la Ruseni
După 19 ore de disperare şi aşteptare în mijlocul câmpului lângă localitatea Ruseni din R. Edineţ, cei peste 50 de persoane, din cele 7 autovehicule, vor avea parte de o speranţă în această seară. Trei tractoare au pornit de la Ruseni către ei.
17:50 | Update
Două femei însărcinate, blocate în nămeţi pe traseul Ocniţa-Edineţ
Două femei însărcinate sunt de mai multe ore blocate în autovehiculele blocate în troienele din zona satului Ruseni (Edineţ), pe traseul Ocniţa - Edineţ. DSE activează în regim sporit, fiind antrenaţi în zona de nord aproximativ 400 de salvatori.
18:21 | Update
DSE: Au fost deblocate maşinile cuprinse în troiene la Paladia
DSE: Salvatorii au deblocat un număr de 30 de maşini din apropierea satului Paladia (Ocniţa), maşini în care se aflau în jur de 50 de persoane. Mai mult, au efectuat zeci de lucrări de tractare a autovehiculelor, printre care şi câteva ambulanţe.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV