12:31
06 Jul 2012
06 Jul 2012 | 11:14
Remitențele, în creștere
Remitențele, în creștere
sursa: jurnal.md foto: evz.ro
Cetăţenii moldoveni trimit mai mulţi bani acasă, în ciuda crizei care bântuie în Uniunea Europeană! În primele cinci luni ale acestui an, prin intermediul băncilor comerciale, în ţară au ajuns aproape 520 de milioane de dolari, cu 11 de milioane mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Datele Băncii Naţionale a Moldovei atestă că din cele 520 de milioane de dolari, peste 87 la sută au ajuns în țară prin intermediul sistemelor de transferuri rapide. Aproape 42 la sută din remitenţe au fost trimise în dolari, 39 la sută - în euro, iar aproape 20 la sută - în ruble.

Transferurile băneşti ale gasterbaiterilor moldoveni constituie aproape o treime din Produsul Intern Brut al ţării. În 2008 în republică a ajuns cel mai mare volum de remitenţe, de 1,6 miliarde de dolari. În anul de criză 2009 remitenţele au scăzut până la 1,2 miliarde de dolari.

Experţii internaţionali estimează că în următorii cinci ani, volumul banilor trimişi de peste hotare se va dubla pe fundalul ieșirii din recesiune a țărilor europene și va atinge peste 2,3 miliarde de dolari.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV