12:23
18 Apr 2012
18 Apr 2012 | 12:17
Pentru criticii campaniei Anti-Gherete
Pentru criticii campaniei Anti-Gherete
sursa: hodoronctronc.eu foto: flux.md
Azi colegii mei au pornit campania “Scapă de gherete fără regrete”. Totul a început foarte frumos, cu un reportaj în care câţiva oameni populari şi-au spus regretul faţă de aceste mici “instalaţii”. De îndată au şi apărut cei care interpretează greşit pozitivul pe care vrem să-l promovăm.

Andrei Fornea, Dionis Cenuşa, Andrei Cebotari şi mulţi alţii au găsit că ideea aceasta are menirea de a distruge familii, de a lăsa oamenii fără business, de a ne face imagine. Da, cam aşa ar fi fost, dacă nu am fi gândit campania asta. Or, din câte ştiu eu, oamenii cu care am onoarea să comunic zilnic, oameni care încearcă să găsească lucruri frumoase într-o Moldovă săracă, oameni care generează idei de campanii care să deschidă un pic ochii moldovenilor, niciodată n-au fost superficiali.

Noi mult prea bine ştim ce s-ar fi întâmplat dacă ceream dezasamblarea acestor gherete. Aproximativ 4 familii îşi trag sursele de existenţă dintr-o astfel de gheretă. Avem în Chişinău 5000 de gherete, deci… 20 000 de familii (să zicem) trăiesc datorită gheretelor. Noi nu vrem ca aceşti oameni să-şi piardă locul de muncă şi să nu poată plăti chiria apartamentului, să nu poată să le cumpere copiilor o bomboană sau să meargă la ţară să-şi vadă părinţii. Sau şi mai rău, să fie nevoiţi să plece peste hotare.

Noi mult prea bine ştim ce înseamnă să lucrezi câte 18, 20 şi chiar 30 de ore non-stop. Oricine crede că în televiziune vii ca la saună, să mă contacteze şi-i organizez eu o zi simplă de lucru la Jurnal. O să vedem cât de bucuros ar fi. Dar asta în niciun caz nu înseamnă că noi suntem mai presus decât aceşti oameni. Munca fiecăruia este preţuită. De aceea noi vrem ca angajaţii companiilor ce au tot felul de gherete amplasate în centru să aibă, CA LA OAMENI, un veceu; un lavoar, unde să-şi poată spăla mâinile şi faţa.

Noi mult prea bine ştim că oamenii care îşi încearcă norocul, şi aşa pălit de soartă, să lucreze în gherete au salarii mizere. O lună iau salariu normal, peste o lună sunt acuzaţi că a dispărut ceva, peste încă o lună li se incriminează mai multe şi la a patra lună de muncă sunt concediaţi. În aşa fel, ei, în 4 luni de muncă foarte grea iau doar 1200 de lei. Batem în angajatorii care sunt nesimţiţi.
___________________
De aceea tot ce vrem noi este ca primarul nostru, aşa zis pro-european, să fie bărbat. Să aibă coaie, că asta înseamnă a fi bărbat (scuzată-mi fie obrăznicia). Dorin, ai interzis de ‘şpe mii de ori să fie amplasate gherete, dar tot tu oferi autorizaţii în stânga şi în dreapta. Nu mai vrem să apară aceste ciuperci otrăvitoare pentru centrul vechi.

De aceea noi vrem ca proprietarii gheretelor să se gândească la aspectul lor. Să nu fie din steclopachet (evroremont). Să nu fie câte 30 per metru pătrat. Vrem o lege care să stabilească definitiv câte, unde şi de care gherete au dreptul să fie amplasate în anumite locuri.

De aceea noi vrem ca gheretele, în cazul în care să nu fie găsit un numitor comun, să fie mutate ori mai la vale ori mai la deal de Ştefan cel Mare (cel puţin).

Mai vrem multe alte lucruri, pe care o să le vezi în timpul campaniilor.
____________
Crezi că vrem prea multe? Atunci cred că ne merităm soarta de a fi considerat un popor imbecil şi indiferent. Sunt rău, dar asta numai pentru că altfel nu se poate. Tot criticat ajungi.


Articol preluat de pe blogul lui Alexandru Gurdila

Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV