15:08
18 May 2012
18 May 2012 | 13:03
Oficial: Teatrul de Operă și Balet poartă numele Mariei Bieșu
Oficial: Teatrul de Operă și Balet poartă numele Mariei Bieșu
sursa: jurnal.md foto:
Teatrul de Operă și Balet va purta numele Primei Doamne a operei naţionale, Maria Bieșu. O decizie în acest sens a fost laută acum câteva clipe de Guvern.

„Pentru înveșnicirea numelui Primadonei Operei Naționale Maria Bieșu, personalitate marcantă a domeniului artei muzicale, care a adus o contribuție deosebită la dezvoltarea și promovarea culturii pe plan național și internațional”, se arată în hotărârea Guvernului.

Miniștrii au păstrat astăzi un minut de reculegere în memoria Mariei Bieșu. „A slujit cu devodament acestui teatru. I-a dus faima în toată lumea”, a menționat ministrul Culturii, Boris Focșa. 

„E o pierdere irecuperabilă. A trebuie să treacă în neființă Maria Bieșu ca să fie luată această decizie. Și Nicolae Sulac se identifică cu Palatul Național. E o sugestie pentru ședința următoare”,  a remarcat premierul Vlad Filat.  

Anterior, speakerul Marian Lupu a menționat că i-a propus Mariei Bieșu ca numele ei să fie purtat de Teatrul de Operă și Balet, dar ea a refuzat.

Madame Butterfly a Republicii Moldova, Maria Bieșu, a murit răpusă de leucemie pe 16 mai, pe patul de la spitalul Cancelariei de Stat.

Primadona operei naţionale va fi înmormântată, sâmbătă, la cimitirul de pe strada Armenească. Corpul neînsufleţit al artistei va fi adus, în seara zilei de astăzi, la biserica Sfântul Nicolae din capitală.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV