16:07
12 Jul 2012
12 Jul 2012 | 15:56
Oficial: Comunismul, CONDAMNAT în RM; Secera și ciocanul, INTERZISE
Oficial: Comunismul, CONDAMNAT în RM; Secera și ciocanul, INTERZISE
sursa: jurnal.md foto: vimeo.com
Crimele regimului totalitar comunist au fost condamnate în Republica Moldova! Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de către Parlament, după șase ore de dezbateri. Deputații PLDM, PL și PD au votat „pentru”. Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, s-a abținut de la vot. Deputații PCRM au votat „împotriva”.

„Se condamnă regimul totalitar comunist din RSSM care a comis crime împotriva umanității. Se interzice utilizarea pe teritoriul RM în scopuri politice și de propagandă a simbolurilor regimului comunist (secera și ciocanul, precum și orice suport cu aceste simboluri) și promovarea ideologiilor totalitare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul propus de liberalil se bazează pe raportul comisiei speciale pentru aprecierea regimului comunist din Republica Moldova. 

„Condamnarea comunismului este azi mai mult ca oricând o obligație morală, intelectuală, politică și socială. Cunoașterea acestor pagini întunecate și triste din istoria statului nostru este indispensabilă pentru noile generații care au dreptul să știe în ce lume au trăit părinții lor”, a declarat liberalul Mihai Ghimpu, unul din autorii proiectului.

Comuniștii au critiat dur inițiativa liberalilor. „Este un proiect de eliminare a PCRM din câmpul electoral. Ați întârziat cu 20 de ani. Noi suntem deja foarte cunoscuți în Republica Moldova”, a comentat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Proiectul va intra în vigoare o dată cu publicarea lui în Monitorul Oficial.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV