17:30
06 Mar 2013
06 Mar 2013 | 17:07
Nadal şi Federer se pot întâlni în sferturile de finală de la I. Wells
Nadal şi Federer se pot întâlni în sferturile de finală de la I. Wells
sursa: prosport.ro foto: simbol
 Turneul Masters Series de la Indian Wells se anunţă cel puţin la fel de interesant ca şi un turneu de Grand Slam. Novak Djokovic este principalul favorit al întrecerii masculine, însă sârbul va avea mulţi adversari care vor încerca să-i conteste supremaţia. În primul rând va fi de urmărit evoluţia lui Andy Murray, care revine în circuit după câteva săptămâni de pauză. Indian Wells va fi primul turneu al scoţianului după finala pierdută la Australian Open.

Duelul celor doi este deschis oricărui "rezultat" având în vedere că Murray l-a învins pe ciment pe Djokovic în ultima finală de la US Open. Conform tragerii la sorţi, Nole şi Andy sunt pe aceeaşi jumătate de tablou, astfel că o finală între ei este imposibilă. Dacă totul va decurge conform calculelor, ei se vor înfrunta în semifinale.

Roger Federer este un alt adversar de luat în calcul de către Novak Djokovic. Elveţianul nu a câştigat încă niciun turneu în acest an, dar ajunge la Indian Wells din postura de deţinător al titlului. Totodată, e demnă de luat în considerare declaraţia lui Fedex, care a susţinut recent că încă mai poate redevi numărul unu în ATP. Până la un posibil duel cu Djokovic, Federer are mult de tras. Nu de alta, dar în sferturi şi-ar putea întâlni rivalul din ultimul deceniu, Rafael Nadal.

Da, Federer şi Nadal se pot întâlni în faza sferturilor de finală (!), după ce ibericul a alunecat până pe locul 5 în ATP. Incertă prezenţa lui până acum câteva zile, Rafa este decis să revină la cel mai înalt nivel şi va juca şi pe ciment după ce a câştigat două turnee pe zgură în 2013, în Brazilia şi Mexic.

Nadal conduce cu 18-10 în meciurile directe. 26 din aceste meciuri s-au disputat în semifinale sau finale, iar un meci a avut loc în faza grupelor la Turneul Campionilor (2011). Practic, un singur duel a avut loc între Federer şi Nadal mai devreme de sferturi, chiar primul, în 2004, la Miami. Atunci, Rafa (17 ani) furniza marea surpriză în faţa gigantului Federer, scor 6-3, 6-3, în turul 3 al competiţiei.

Pe tabloul principal masculin este calificat şi românul Victor Hănescu, care îl va înfrunta în primul tur pe Kevin Anderson (Adrica de Sud). Dacă va trece de acest tur, Hăne îl va avea ca adversar pe David Ferrer, numărul patru mondial.

Spaniolul a avut şi cea mai bună tragerea la sorţi dintre primii patru, în condiţiile în care primul său meci cu adevărat tare ar fi în sferturi, cu Tomas Berdych. Până la meciul cu Murray, Djokovic ar mai avea în sferturi un meci cu Tsonga, fază în care scoţianul s-ar putea întâlni cu Del Potro.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV