17 Jun 2010 | 15:02
Mişcarea Social Politică a Romilor – 100 mii de voturi şi în Parlament
Mişcarea Social Politică a Romilor – 100 mii de voturi şi în Parlament
sursa: jurnal.md
foto: infotag.md
La alegerile parlamentare anticipate, care potrivit Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) vor avea loc în noiembrie 2009, va participa şi primul partid politic al romilor din Republica Moldova – Mişcarea Social Politică a Romilor (MSPR).

Anunţul a fost făcut astăzi de către prim-vicepreşedintele formaţiunii, Petru Baranciuc. „Formaţiunea a fost înregistrată la 2 martie curent de către Ministerul Justiţiei, iar preşedintele MSPR este Ion Bucur. Deocamdată avem 7000 de membrii”, a spus Baranciuc.

Prim-vicepreşedintele formaţiunii a precizat că MSPR intenţionează să candideze la alegerile parlamentare anticipate şi mizează că va trece pragul electoral. „În Republica Moldova sunt înregistraţi, oficial, peste 250 de mii de romi, iar 150 de mii dintre aceştia au drept de vot. Sper să convingem cel puţin 100 de mii de romi să participe la alegerile parlamentare”, a estimat Baranciuc.

Mişcarea Social Politică a Romilor, care are o doctrină centristă şi vrea să aibă reprezentanţi în Parlament şi Guvern, sprijină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va face coaliţie cu AIE.


©2009 Jurnal Trust Media SEO monitor