17:06
20 Sep 2012
19 Sep 2012 | 19:10
Judecătorul Colenco, fără licență de avocat; Reputația i-a jucat festa
Judecătorul Colenco, fără licență de avocat; Reputația i-a jucat festa
sursa: jurnaltv.md foto: arena.md
Controversatul Aurel Colenco, supranumit şi judecătorul raider, nu merită să execute nici măcar funcţia de avocat. Aceasta este decizia Comisiei de licenţiere în avocatură, care a refuzat să-i elibereze licenţă.

Printre motivele invocate se numără şi faptul că în urma unor sentinţe pronunţate de magistrat Republica Moldova a fost condamnată la CEDO. Fostul judecător însă este decis să meargă până în pânzele albe pentru a profesa avocatura.

Fostul preşedinte al Curţii de Apel Economice, Aurel Colenco, a solicitat licenţă de avocat în luna aprilie. 10 din cei 11 membri ai comisiei de licenţiere au votat împotrivă, pe motiv că are reputaţia pătată. Fostul judecător nu a considerat necesar să se prezinte în faţa comisiei pentru a da explicaţii.

Colenco crede că a fost nedreptăţit. Drept argument invocă faptul că alţi judecători care au luat aceeaşi decizie, ulterior condamnată la CEDO, au rămas nepedepsiţi.

Odată cu lichidarea instanţele economice, Consiliul Superior al Magistraturii l-a transferat pe Aurel Colenco la Curtea de Apel din Bălţi. Magistratul, însă, şi-a depus cererea de demisie, motivând că nu are bani pentru aşi închiria un apartament în capitala de nord. La începutul acestui an, premierul Vlad Filat afirma că numele fostului magistrat Aurel Colenco a figurat în mai multe dosare, care au adus prejudicii statului și agenților economici.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV