image
Sursa foto: gov.md

Gavrilița, întrevedere cu Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă: Reducerea tarifelor de roaming cu UE, pe agendă

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit în capitala Belgiei cu Thierry Breton, comisar pentru piața internă. Pe agenda discuțiilor s-au regăsit un șir de subiecte de actualitate pentru cetățenii din țara noastră, cum ar fi inițierea proceselor necesare pentru reducerea tarifelor de roaming cu UE, recunoașterea reciprocă a certificatelor digitale COVID-19 și recunoașterea reciprocă a semnăturii electronice.

Șefa Executivului a declarat că printre prioritățile Guvernului se numără sporirea activității antreprenoriale în țară, digitalizarea tuturor sectoarelor economiei naționale și creșterea rezilienței cibernetice a Republicii Moldova.

„Observăm cu toții că digitalizarea devine un element vital în orice sferă a vieții publice și a proceselor economice, de aceea extinderea în Republica Moldova a beneficiilor pieței unice digitale este foarte importantă. Suntem în căutarea mijloacelor și instrumentelor necesare care să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt și lung în contextul digitalizării. În același timp, ne concentrăm pe crearea și dezvoltarea de soluții, produse și platforme de e-guvernare de înaltă calitate”, a declarat Natalia Gavrilița, citată de Serviciul de presă al Guvernului.

În discuție, Breton a apreciat eforturile Guvernului în procesul de digitalizare a instrumentelor de stat și tranziția spre e-guvernare.

Oficialii au concluzionat că avansarea către recunoașterea reciprocă a serviciilor electronice de încredere între UE și Moldova va reprezenta un impuls important pentru comerțul intern și cel electronic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: