image
Sursa foto: PLDM

Declarația PLDM, după Consiliul Politic Național, la care a participat și Filat: „PLDM revine în forță pe scena politică”

„În scopul curmării procesului de apropiere de Uniunea Europeană, forțe ostile au pus la cale decapitarea și destructurarea PLDM. Autorii și beneficiarii furtului miliardului, oligarhul Vladimir Plahotniuc și controversatul afacerist Ilan Șor, în complicitate cu structuri de securitate străine, au orchestrat arestarea și condamnarea liderului PLDM, Vlad Filat. Au urmat apoi ani de prigoană împotriva membrilor și aleșilor locali PLDM. După patru ani de intimidări și hărțiuiri, Partidul Liberal Democrat din Moldova revine în forță pe scena politică”.

Este declarația PLDM, emisă după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, care a avut loc astăzi, la 12 ani de la lansarea partidului, eveniment la care a participat și fostul lider PLDM, Vladimir Filat.

„Timpul a arătat că cei care au lovit în PLDM sunt niște hoți și criminali care au prădat, au trădat și, în cele din urmă, au părăsit pe căi ocolite RM. Noi cerem acum și vom cere mereu ca cetățenii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor să fie aduși în țară și deferiți justiției pentru devalizarea băncilor și pentru tot haosul pe care l-au provocat în societatea noastră. După patru ani de intimidări și hărțiuiri, PLDM revine în forță pe scena politică. La ultimele alegeri locale generale, în pofida tuturor prognozelor care ne dădeau zero șanse, noi am reușit să obținem un rating politic la nivel național de aproape 6%, devenind a patra forță politică din RM. Aceste rezultate demonstrează că cetățenii nu și-au pierdut încrederea în PLDM”, se spune în declarație.

Publicăm aici declarația completă adoptată de Consiliul Politic Național al PLDM:

Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a născut, acum 12 ani, din năzuința cetățenilor Republicii Moldova de a trăi liberi, într-un stat de drept, prosper și european. Abolirea regimului comunist și scoaterea țării din izolare a fost prima noastră acțiune care s-a bucurat de un larg sprijin social și de o profundă rezonanță pe plan intern și extern.
Sub guvernarea liberal-democraților, afiliați Partidului Popular European, Republica Moldova a făcut pași rapizi și fermi pe calea modernizării și integrării europene. Am lansat un amplu proces de reforme în toate domeniile vitale. Am semnat Convenția de mic trafic la frontiera cu UE. Am negociat, semnat și ratificat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană și Acordul de Liber Schimb. Republica Moldova devenise o „poveste de succes” printre statele aspirante la calitatea de membru UE.
În scopul curmării procesului de apropiere de Uniunea Europeană, forțe ostile țării noastre au pus la cale un plan diabolic – decapitarea și destructurarea Partidului Liberal Democrat din Moldova, ca forță motrice a acestui proces. Astfel, autorii și beneficiarii furtului miliardului, oligarhul Vladimir Plahotniuc și controversatul afacerist Ilan Șor, în complicitate cu structuri de securitate străine, au orchestrat arestarea și condamnarea liderului PLDM, Vlad Filat. Au urmat apoi ani de prigoană împotriva membrilor și aleșilor locali PLDM.
Noi, totuși, am rezistat. Iar timpul a arătat că cei care au lovit în PLDM sunt niște hoți și criminali care au prădat, au trădat și, în cele din urmă, au părăsit pe căi ocolite Republica Moldova. Noi cerem acum și vom cere mereu ca cetățenii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor să fie aduși în țară și deferiți justiției pentru devalizarea băncilor și pentru tot haosul pe care l-au provocat în societatea noastră!
După patru ani de intimidări și hărțiuiri, Partidul Liberal Democrat din Moldova revine în forță pe scena politică. La ultimele alegeri locale generale, în pofida tuturor prognozelor care ne dădeau zero șanse, noi am reușit să obținem un rating politic la nivel național de aproape 6%, PLDM devenind a patra forță politică din R. Moldova. Noi am câștigat 48 de mandate de primar, 66 de mandate de consilieri raionali și peste 530 de mandate de consilieri locali în
220 de localități. Candidații noștri au obținut victorie în trei centre raionale: Leova, Șoldănești și Telenești. În total, pentru echipele PLDM, la alegerile locale din 20 octombrie au votat peste 150.000 de alegători din întreaga țară.
Aceste rezultate demonstrează că cetățenii nu și-au pierdut încrederea în PLDM, că noi suntem un adversar vocal al autocrației, corupției și haosului, generate de președintele Dodon și de coaliția PSRM-PDM. Noi avertizăm și pe această cale noua alianță dintre Dodon și Plahotniuc că pentru orice tentativă de schimbare a vectorului european sau de confiscare a cuceririlor democratice și naționale va împărtăși soarta regimului Voronin.
În acest moment aniversar, facem apel către întreaga societate la solidaritate și vigilență. Numai noi, cetățenii acestei țări, suntem garanția că interesul național, valorile democratice și principiile statului de drept vor fi mai presus de toate.
Noi, liberal-democrații, reiterăm opțiunea noastră pentru o agendă comună cu toate partidele pro-europene, astfel încât să putem oferi Republicii Moldova o alternativă democratică și europeană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: