image
Sursa foto: BBC

Sondaj Reuters/Ipsos: 45% dintre americani sunt în favoarea demiterii preşedintelui SUA, Donald Trump

Numărul americanilor care se pronunţă în favoarea demiterii preşedintelui SUA, Donald Trump, a crescut cu 5% faţă de mijlocul lunii aprilie, ajungând la 45%, în timp ce 42% se opun unui astfel de scenariu, arată un sondaj de opinie Reuters/Ipsos publicat joi.

Totodată, 57% dintre respondenţi au declarat că sunt de părere că anchetele multiple care îl vizează pe Trump interferează cu activităţi guvernamentale importante. Aproximativ jumătate din democraţi şi trei sferturi din republicani au avut această opinie.

Chestiunea demiterii lui Trump este una urgentă pentru liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor, care par indecişi dacă să iniţieze procedura de demitere, în pofida probabilei opoziţii insurmontabile din Senatul controlat de republicani.

După o anchetă coordonată de procurorul special Robert Mueller, care a durat aproape doi ani, democraţii din Camera Reprezentanţilor au iniţiat multiple investigaţii care îl vizează pe Trump, membri ai familiei sale şi afacerile preşedintelui.

Pe de altă parte, Trump încearcă să împiedice investigaţiile, refuzând să publice fişele sale fiscale, invocând privilegiul prezidenţial pentru a bloca furnizarea către Congres a versiunii complete a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, şi iniţiind acţiuni în instanţă pentru a îngreuna activitatea anchetatorilor, transmite mediafax.ro.

Popularitatea lui Trump s-a situat la un nivel identic cu cel înregistrat săptămâna trecută, cu 39% din adulţi având o părere favorabilă despre liderul de la Casa Albă, iar 55% fiind împotrivă.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat luni pe întreg teritoriul Statelor Unite, pe baza unui eşantion de 1006 adulţi, şi are o marjă de eroare de aproximativ 4%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: