image
Sursa foto: Getty Images

Jucătorii Coreei de Nord riscă pedepse aspre din partea dictatorului Kim Jong-un, după umilința din Cupa Asiei

Coreea de Nord a fost demolată de Qatar în Cupa Asiei. Viitoarea gazdă a Mondialului din 2022 s-a impus cu 6-0 în fața Coreei de Nord, Almoez Ali Abdulla fiind omul partidei, cu 4 goluri înscrise.

Astfel, nord-coreenii sunt deja eliminați din competiție, după ce în primul meci din grupă au pierdut cu scorul de 4-0 în fața Arabiei Saudite. În aceste condiții, codașii grupei se pot aștepta la pedepse aspre, asta pentru că în Coreea, înfrângerile usturătoare sunt foarte greu de tolerat, în special de către dictatorul Kim Jong-un.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă un episod din 2010, când fotbaliștii echipei naționale de fotbal a Coreei de Nord au fost pedepsiți de către dictator, în urma parcursului modest de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Timp de 6 ore, jucătorii au fost ținuți în picioare într-o piață din capitala Phenian de către ministrul sportului, care i-a criticat foarte dur și i-a umilit sub ochii trecătorilor. Cât despre selecționerul de la acea vreme, acesta a fost exclus din partid și a fost trimis să lucreze în mină.

În vârstă de 35 de ani, Kim Jong-un este liderul suprem al Coreei de Nord, al treilea copil al lui Kim Jong-il, decedat pe 13 decembrie 2011. După moartea lui Kim Jong-il a fost decretat doliu național, iar pe data de 29 decembrie, fiul său, actualul dictator a fost proclamat "conducătorul suprem al partidului, statului și armatei".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: