image
Sursa foto: theguardian.com

Avertismentul companiei Disney pentru cei care vor să vadă ultimul film din seria Războiul Stelelor

Star Wars: The Rise of Skywalker”, ultimul film din seria Războiul Stelelor, ar putea declanșa crize de epilepsie persoanelor fotosensibile, au avertizat studiourile Walt Disney, informează CNN.

Compania producătoare a emis, în acest sens, un comunicat de presă în care spectatorii sunt avertizați că filmul conține „mai multe scene cu imagini și lumini intermitente care i-ar putea afecta pe cei care suferă de epilepsie fotosenzitivă”.

Disney a solicitat ca sălile de cinema unde va rula acest film să posteze anunțuri care să-i avertizeze pe spectatori cu privire la acest risc, scrie digi24.ro.

Conform datelor Epilepsy Foundation, luminile intermitente pot provoca, în funcție de intensitate și tipar, crize în cazul a 3% din persoanele care suferă de epilepsie.

Practic, orice flash luminos, indiferent că e provine de la o alarmă de incendiu sau de la lumina intermitentă a unui monitor de calculator, poate provoca crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Avertismentul nu înseamnă că fanii „Războiului Stelelor” care suferă de epilepsie nu vor putea afla cum se va termina această saga. Epilepsy Foundation recomandă ca cei care suferă de epilepsie să roage un prieten să vadă filmul înainte, singur. Apoi, când cei doi vor vedea filmul împreună, persoana care a văzut deja filmul să o avertizeze pe cea care suferă de epilepsie când urmează o scenă cu lumini intermitente.

Noutăţile partenerilor

comentarii: