image
Sursa foto: mediafax.ro

Statele Unite şi Coreea de Nord negociază locaţia summitului dintre Donald Trump şi Kim Jong-Un

Oficialii din Statele Unite şi Coreea de Nord negociază care va fi locaţia viitorului summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anunţat duminică preşedintele Statelor Unite, citat de BBC.

„Negociem o locaţie. Probabil o vom anunţa curând. Ei (reprezentanţii Coreei de Nord, n.red) vor să ne întâlnim, noi (reprezentanţii Statelor Unite, n.red.) vrem să ne întâlnim, vom vedea ce se întâmpă”, le-a transmis Donald Trump reporterilor la Casa Albă.

Preşedintele american a declarat că Statele Unite au avut „un dialog foarte bun” cu reprezentanţii Coreei de Nord, adăugând că a „discutat indirect” cu Kim Jong-Un.

De asemenea, Donald Trump a transmis că sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor rămâne în vigoare până când Statele Unite vor vedea „rezultate pozitive”.

Donald Trump l-a întâlnit pe Kim Jong-Un anul trecut, în luna iunie, în cadrul primului summit dintre un lider nord-coreean şi un preşedinte american. În cadrul summitului din Singapore, cei doi lideri au semnat un acord pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, care însă nu menţionează detalii despre un termen limită sau despre mecanisme de verificare a procesului de denuclearizare, scrie mediafax.ro.

Momentan nu a fost sesizat un progres semnificativ în ceea ce priveşte denuclearizarea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: