image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Nu există un aviz de demolare în cazul cinematografului „Gaudeamus”

Consiliul Național al Monumentelor de for Public susține că nu a eliberat un aviz companiilor care au demarat lucrările de demolare a clădirii cinematografului „Gaudeamus”.

Activistul civic Vitalie Sprânceană a publicat un răspuns primit la solicitarea sa de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care se spune că „până în prezent nu parvenit nicio solicitare pentru avizarea proiectului de demolare a edificiului de pe strada Vasile Alecsandri 4”.

Activistul civic a solicitat eliberarea proceselor-verbale electronice ale tuturor ședințelor Consiliului Național al Monumentelor de for Public.

Drept răspuns, instituția a precizat că „procesul-verbal este confidențial și poate fi pus la dispoziție numai membrilor comisiei”.

„E oficial: Consiliul Național al Monumentelor Publice nu a dat nici un aviz companiilor Inasmtro/Cristivlad pentru demolarea cla=ădirii Cinematografulu Gaudeamus. Asta înseamnă, oficial, că autorizația de desființare nu doar că e ilegală, ci și că a fost eliberată de Nistor Grozavu/Sergiu Borozan/Adrian Talmaci în mod ilegal”, a comentat Vitalie Sprânceană.

Amintim că demolarea cinematografului „Gaudeamus” din Chișinău a fost sistată, după trei zile de proteste. Lucrările au fost oprite la cererea primarului ales Andrei Năstase, iar viceprimarul Nistor Grozavu a semnat o dispoziție corespunzătoare. Documentul este valabil până la aplanarea litigiului cu cetățenii, care s-au opus demolării.

Autorizația de desființare a clădirii, devenită proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Anterior, Primăria municipiului Chişinău anunțase că în locul cinematografului Gaudeamus ar putea fi construit un bloc de aproximativ 15 etaje.

doc_Gaudeamusdoc_Gaudeamus

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: