image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Întrevedere dintre Dodon și Krasnoselski, la Holercani: „Situația care s-a creat impune ambelor părți un dialog permanent”

Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, la reședința prezidențială din Holercani. Este a doua întâlnire dintre cei doi și a șasea de la preluarea mandatului de șef al statului, de către Igor Dodon.

„Am remarcat că situația care s-a creat în procesul de soluționare a problemei transnistrene impune ambelor părți menținerea unui dialog permanent și elaborarea mai minuțioasă a chestiunilor de pe ordinea de zi”, menționat Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a discutat cu liderul separatist de la Tiraspol „detalii referitoare la runda de negocieri în formatul 5 + 2, care s-a derulat la Bratislava, precum și chestiuni ce țin de punerea în aplicare a aranjamentelor cunoscute sub numele de Berlin+”.

„Am discutat și alte subiecte cu caracter economic și social, care vizează interesele locuitorilor și agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv extinderea regimului de liberă circulație a cetățenilor, bunurilor și serviciilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ne-am apropiat pozițiile pentru elaborarea unor modalități de abordare în vederea implementării lor ulterioare”, a menționat Dodon.

Șeful statului susține că, în cadrul discuțiilor cu Krasnoselski, a fost menționat „interesul comun pentru neadmiterea vreunor impedimente în zona de securitate, care ar putea perturba pacea și stabilitatea în Republica Moldova”.

Igor Dodon a mai spus că, în ajunul Conferinței din Bavaria, preconizată pentru 4-5 noiembrie, a reiterat disponibilitatea de a continua un dialog deschis la diferite niveluri și paliere.

„La finele întrevederii, am subliniat încă o dată că nu există altă alternativă pentru consolidarea încrederii decât dialogul, care deschide oportunități de a discuta și problemele complexe din procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană”, a conchis Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: