image
Sursa foto: TASS

Un preot rus care a adoptat 70 de copii a fost încarcerat pentru abuzuri

Un tribunal rus a condamnat la 21 de ani de închisoare un fost preot ortodox, despre care se spune că a adoptat 70 de copii, pentru o serie de infracțiuni de abuz asupra copiilor, relatează BBC.

Nikolai Stremsky a fost condamnat pentru violarea mai multor copii și alte acte de violență în parohia sa din Ural, în sud-vestul Rusiei.

Stremsky avea reputația de a avea cea mai mare familie din Rusia și a fost decorat cu Ordinul național al Gloriei Parentale.

În calitate de stareț în orașul Saraktash, Stremsky și soția sa au condus un centru de plasament de la începutul anilor 1990, adoptând copii din orfelinatele din regiune. Cei mai mulți dintre cei 70 de copii pe care i-au adoptat au crescut între timp.

El a fost arestat în 2019 și anchetat pentru infracțiuni împotriva a șapte minori, dar a respins acuzațiile împotriva sa ca fiind calomnii.

Anul trecut, unul dintre copiii săi adoptivi adulți și soțul ei au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru restricționarea libertății copiilor, mai scrie sursa citată de Mediafax.

Condamnându-l pe Stremsky la închisoare, tribunalul din Saraktash i-a interzis vineri să lucreze cu copiii timp de 20 de ani și i-a retras ordinul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: