image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Reacția ministrului Voicu la acuzațiile privind protecția contrabandei: „Îi îndemn pe cei curajoși la TV să meargă la PG”

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, respinge acuzațiile lansate de către fostul director al Întreprinderii de Stat Moldatsa, Sorin Stati, care a declarat aseară, la Jurnal TV, că șeful MAI ar oferi protecție schemelor de contrabandă cu țigări.

„Nu este prima dată când unele personaje interesate „să ducă în eroare opinia publică” și să sustragă atenția fac dreptate la televizor, iar când sunt chemați să depună mărturii, nu sunt de găsit”, a comentat Pavel Voicu.

„Aceste acuzații trebuie să includă probe. În momentul în care există probe, adresări oficiale la instituțiile competente și responsabile de combaterea contrabandei, există temei legal de investigații ample. Cu regret, nu este prima dată când unele personaje interesate „să ducă în eroare opinia publică” și să sustragă atenția, fac dreptate la televizor, iar când sunt chemați să depună mărturii, nu sunt de găsit sau spun că au auzit de undeva”, este reacția lui Pavel Voicu, oferită Jurnal.md.

Ministrul de Interne a mai declarat că va dispune Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI să investigheze acest caz.

„Tocmai pentru că sunt vizat și eu în aceste falsuri, am să dispun colegilor de la SPIA să se autosesizeze pe acest caz și să verifice minuțios toate datele. Noi suntem instituția care întreprindem măsuri de prevenire și combatere a acestui fenomen, în colaborare cu Serviciul Vamal și PCCOCS, iar cifrele spun că avem rezultate mai bune comparativ cu anul trecut. Aceste acuzații nejustificate au menirea să denigreze atât imaginea mea în calitate de ministru, cât și a Ministerului. Îndemn persoanele care dau dovadă de curaj în platourile televiziunilor să meargă cu toate informațiile de care dispun la Procuratură și dacă acestea se adeveresc, atunci să fie comunicat societății, altfel comentăm doar zvonuri și uităm de procesele cu adevărat importante din această țară”, a mai spus ministrul de Interne.

Amintim că fostul șef Moldatsa, Sorin Stati, a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, că schemele de contrabandă cu țigări au fost puse din nou pe roate, la o amploare și mai mare, și că aceste scheme ar beneficia de protecție la cel mai înalt nivel atât din sfera politicului, cât și a organelor de drept.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: