image
Sursa foto: pdm.md

Bugetari trimiși forțat la PAS și sportivi ca să-i „asiste”; „PD vrea să simuleze un protest față de un vot comun ACUM-PSRM”

Partidul Democrat ar încerca să aducă forțat angajații mai multor instituții de stat la o așa-numită manifestație împotriva unei eventuale înțelegeri dintre blocul ACUM și PSRM.

Grupurile de oameni, inclusiv aduși de teritoriu, ar urma să se întâlnească astăzi la ora 15.30, ca ulterior să se deplaseze la sediul PAS. Totodată, oamenilor li s-a cerut ca mâine să participe la un miting la ora 10.00.

Informațiile au fost făcute publice de către activistul civic Ștefan Gligor.

Totodată, și pe adresa redacției parvin mesaje din teritoriu despre aducerea forțată a oamenilor la Chișinău. De la Ștefan Vodă, angajații medicali au fost trimiși la manifestațiile PD.

„Angajații mai multor instituții au fost obligați să se adune în grupuri și să meargă în fața sediului PAS ca să protesteze împotriva votului comun PSRM-ACUM. Indicația a fost dată în formă de ordin, adunarea grupurilor a fost stabilită pentru 15.30 cu deplasarea ulterioară spre sediul PAS. La fel, a fost dată indicația și pentru ziua de maine. Grupurile trebuie să se adune pentru miting la ora 10.00. La fel, PD adună sportivii să asiste aceste manifestări ale "poporului" la aceleași ore: 15.30 azi și 10.00 mâine”, spune Ștefan Gligor.

În acest mod, PD încearcă să simuleze o pretinsă nemulțumire a oamenilor față de atingerea unui compromis între PSRM și ACUM, consideră activistul civic.

„Este clar că Dodon face un joc dublu sau chiar triplu și este un laș și un mincinos gata să ardă țara doar ca să rămână întreg. Întrebarea mea este către fracțiunea PSRM și Consiliul Politic Național PSRM - voi cine sunteti?”, a adăugat expertul.

gligorgligor

Totodată, de la Ștefan Vodă, medicii au fost forțați să vină la Chișinău pentru a participa la manifestațiile PD. Oamenii au fost amenințați, potrivit un mesaj parvenit pe adresa redacției.

ștefan Vodăștefan Vodă

Deocamdată, Partidul Democrat nu a anunțat oficial despre vreoo manifestație. Cert este că formațiunea a rezervat spațiul din PMAN până pe 9 iunie.

Socialiștii vor anunța la 16:30, după consiliul republican al partidului, cu cine vor face majoritate parlamentară. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM Ion Ceban, într-un briefing susținut imediat după discuția de astăzi cu reprezentanții PD.

În schimb, socialiștii nu au venit la discuțiile lansate de blocul ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: