image
Sursa foto: todaynewspost.com

SUA: Protestele iau amploare în zeci de orașe mari; Intrarea în sediul CNN, vandalizată; Casa Albă a fost închisă complet

Confruntări violente între manifestanți și protestatari au avut loc în peste 20 de orașe mari din SUA, după decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare călcat pe gât de un polițist în timpul încătușării. Vineri, polițistul implicat în decesul bărbatului a fost arestat.

Manifestații au avut loc inclusiv la New York, Washington, Detroit, Los Angeles, Atlanta, Chicago, Denver, Houston, Louisville, Phoenix și Memphis.

În Atlanta, mulțimea a vandalizat numeroase clădiri și mașini de poliție. Inclusiv sediul CNN a fost atacat cu pietre și desenat cu grafitti, scrie Biziday.ro.

La Washington, sute de oameni s-au adunat în apropierea Casei Albe, cerând dreptate pentru moartea lui George Floyd. Clădirea a fost închisă complet complet, de teama mulțimii adunate în apropiere.

La Detroit, un tânăr de 19 ani a decedat după ce a fost deschis focul în mulțime. Din primele informații, nu polițiștii sunt cei care au tras.

La New York, au fost arestați peste 70 de protestatari.

În Dallas, polițiștii au fost atacați cu pietre și au ripostat cu gaze lacrimogene.

La începutul săptămânii, manifestațiile au fost pașnice, sub forma unor marșuri anti-rasiale, însă în ultimele trei zile, acestea au fost marcate de violențe din partea protestatarilor.

Recent, la Minneapolis, locul unde a decedat bărbatul de culoare, manifestanții au pătruns într-o secție de poliție pe care au incendiat-o.

Membrii unei echipe a postului CNN au fost arestați în timp ce transmiteau în direct despre protestele violente de stradă din Minneapolis.

Deși le-au spus cine sunt și că se află în interes de serviciu, corespondentul Omar Jimenez și colegii săi au fost încătușați.

Au fost eliberați ulterior, la intervenția guvernatorului statului, care și-a cerut scuze pentru gestul poliției.

Protestele violente s-au extins și în Louisville (statul Kentucky), unde șapte persoane au fost împușcate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: