image
Sursa foto: atpworldtour.com

Schimbare importantă în tenis. Australian Open și Wimbledon, primele turnee vizate

În curând, Australian Open și Wimbledon ar putea prezenta o schimbare importantă. Organizatorii celor două turnee intenționează să modifice un articol din regulament.

Mai exact, este vorba despre schimbarea formatului manșei decisive. Organizatorii vor ca într-un meci, în cazul egalității la 6, să existe tie-break, așa cum se întâmplă la US Open în acest moment. În schimb, la Roland Garros, această inițiativă încă nu pare a fi primită cu brațele deschise.

În momentul de față, regulamentul prevede ca o partidă să se încheie în momentul în care unul dintre jucători reușește să se distanțeze la două game-uri. În astfel de situații, partidele se pot prelungi cu câteva ore în plus. Un exemplu elocvent în acest sens este chiar meciul dintre Kevin Anderson și John Isner, din acest an, de la Wimbledon. Anderson a reușit să se impună cu 26-24, după un meci care a durat nu mai puțin de 6 ore și 36 de minute. După acea partidă-maraton, sud-africanul nu a mai avut un randament foarte bun în următoarea rundă. El a fost învins fără probleme în finală, de către Novak Djokovic, în 3 seturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: