image
Sursa foto: time.com

"Record mondial"; Ce țară a reușit să își vaccineze toată populația adultă în doar patru săptămâni

Record mondial! O mică țară insulară din Pacific a anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid. Este vorba despre Republica Nauru, care s-a felicitat pentru reușita obținută astfel în doar patru săptămâni.

Campania de vaccinare în Nauru s-a derulat timp de patru săptămâni, perioadă în care 7.392 de persoane au fost vaccinate cu prima doză. Este vorba atât despre populația adultă din țară, cât și despre străinii veniți.

Guvernul a transmis printr-un comunicat de presă un mesaj de mulțumire pentru implicarea la nivel național tuturor oamenilor care au făcut din Nauru "o țară liberă de Covid și sigură", scrie Digi24.ro

Potrivit oficialilor, țara a avut suficiente doze de vaccin, dar vor continua testările pentru ca Republica Nauru să rămână fără niciun caz de infectare.

Nauru, oficial Republica Nauru, este o țară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud. Ea nu are capitală. Guvernul este la Yaren. Cel mai apropiat vecin este Insula Banaba din Republica Kiribati, 300 km la est.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: