image
Sursa foto: Jurnal.md

La Curtea Supremă de Justiție a fost numit un președinte interimar

La Curtea Supremă de Justiție a fost numit un președinte interimar. Este vorba despre magistratul Vladimir Timofti, iar decizia a fost luată de către Consiliul Suprem al Magistraturii în ședința din 4 noiembrie.

Solicitată de IPN, Valeria Plămădeală, purtător de cuvânt al CSM, a declarat că decizia a fost adoptată cu votul a șapte membri. Cât despre faptul că ședința nu a fost anunțată anticipat, sursa a precizat că aceasta a fost una extraordinară, întrucât pe ordina de zi a fost inclusă și o chestiune cu privire la sesizarea procuraturii generale privind acordul pentru pornirea urmăririi penale, reținere, aducere silită, percheziție, arestare și tragerea la răspundere penală a unui judecător, sesizare admisă de CSM.

Începând cu anul 1990, Vladimir Timofti a activat în calitate de judecător la Tribunalul militar din Kutaisi, iar apoi la Judecătoria militară din Chișinău, unde a deținut și funcția de vicepreședinte în perioada 2001-2003.

Prin decretul președintelui din 25 ianuarie 2002, a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Totodată, prin hotărârea Parlamentului din 26 iunie 2003, a fost numit în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Funcția de președinte al CSJ a rămas vacantă după ce Ion Druță a fost reținut la începutul lunii octombrie. Ion Druță, care în prezent se află sub control judiciar, este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Acum o săptămână, oamenii legii au aplicat sechestru pe bunuri imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: