image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona ar trebui să-i plătească lui Messi o sumă enormă până în 2025, chiar dacă se transferă. Cum e posibil?

Zvonurile despre plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona în vară capătă contur pe zi ce trece, însă catalanii ar putea fi obligați să-i plătească în continuare o sumă enormă de bani până în 2025.

Publicația spaniolă Marca a făcut anunțul și explică de ce este posibil așa ceva.

În 2017, Messi și-a prelungit contractul cu Barcelona, care i-a mărit salariul total cu 100 de milioane de euro, sumă care se referă la toți acești ani până la finalul actualului acord, adică până pe 30 iunie 2021.

Însă în contract există și un bonus de 78 de milioane de euro, care este plătit în două tranșe egale, de câte 39 de milioane de euro. Prima dintre ele i-a fost achitată lui Messi în iulie 2020, iar a doua este programată pentru finalul actualei stagiuni.

Numai că acest din urmă bonus va trebui achitat în 8 părți, pe durata a patru ani, așa cum este scris în contractul agreat de părți. Avocații lui Messi nu s-au opus acestei eșalonări.

Asta înseamnă că Messi va continua să primească bani de la Barcelona până în 2025. Practic, în fiecare an, Messi va mai primi aproape 10 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: