Astfel, după ce la finalul primei reprize era eliminată de la Cupa Mondială din Rusia, deţinătoarea titlului a obţinut un succes care îi permite să nu depindă de rezultatul celuilalt meci din grupă în ultima etapă, când va întâlni Coreea de Sud, în timp ce liderul Mexic va juca împotriva Suediei, scrie digisport.ro.

Naţionala lui Joachim Low, care venea după un eşec surprinzător cu Mexic (0-1), a dominat clar startul partidei, iar Draxler a ratat prima ocazie după doar 3 minute. Răspunsul Suediei a venit 10 minute mai târziu, când Neuer l-a blocat excelent pe Berg, care a solicitat penalty la o intervenţie din spate a lui Boateng.

În minutul 32, Kroos a greşit o pasă uşoară la mijlocul terenului, iar suedezii au profitat şi Toivonen a deschis scorul, cu un lob elegant peste Neuer, în ciuda opoziţiei lui Rudiger, titularizat în locul accidentatului Hummels.

Intrat în locul lui Rudy, accidentat la mijlocul primei reprize, Gundogan putea egala înainte de pauză, dar Olsen a respins excelent. Însă ultima ocazie a reprizei, şi încă una mare, le-a aparţinut tot nordicilor. Berg a reluat spectaculos cu capul, dar Neuer a avut un reflex pe măsură şi a păstrat rezultatul neschimbat.

Low a început partea a doua cu Mario Gomez în locul lui Draxler, iar veteranul din ofensiva campioanei mondiale i-a aşezat mingea lui Marco Reus pentru 1-1, în minutul 47. A fost primul gol marcat la CM de jucătorul Borussiei Dortmund.

Germania şi-a continuat asediul, dar fără succes. Când Jerome Boateng a fost eliminat pentru al doilea galben, în urma unui fault stupid, cu 8 minute înainte de final, părea că totul s-a terminat pentru Die Mannschaft. Dar, în 10 oameni, Mario Gomez şi Brandt, care a tras violent în bară, au ratat ocazii incredibile. Apoi, la practic ulrima fază, Kroos s-a revanşat pentru eroarea de la deschiderea scorului şi a înscris golul descătuşării.