image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Mai mulți angajați de la Î.S „Mina de piatră” din Mileștii Mici au rămas fără loc de muncă și salarii

S-au pomenit ai nimănui - fără loc de muncă și fără salarii. Mai mulți angajați disponibilizați de la Întreprinderea de Stat „Mina de piatră” din Mileștii Mici, Ialoveni, spun că nu au primit un ban, deși au lucrat. Suma restanțelor se ridică la aproape un milion și jumătate de lei. De mai bine de doi ani, oamenii bat pe la ușile șefilor din diferite instituții, dar mereu primesc un singur răspuns: „Nu sunt bani, întrucât compania a dat faliment”.

Acești oameni din imagini sunt doar o parte din foștii angajați ai Minei de piatră din Mileștii Mici. Ceilalți și-au pierdut speranța că își vor primi vreodată banii munciți.

Unii au murit și nu și-au mai văzut salariile. Au rămas rudele să umble cu mâna întinsă.

Oamenii trag nădejde că problema lor va ajunge, poate, la urechea celor de la guvernare.

Întreprinderea se află în proces de insolvabilitate, ușile clădirilor stau cu lăcate, iar din buruieni mai sare câte un câine. Priveliștea este mai mult decât tristă...

Am încercat să aflăm ce crede Ministerul Economiei și Infrastructurii despre situația creată la întreprinderea "Mina de piatră" din Mileștii Mici, dar fără rezultat. Consilierul ministrului, Alina Merlici, ne-a promis că instituția va comenta, dar până acum nu am primit niciun răspuns. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: