image
Sursa foto: msmps.gov.md

Numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este în creștere: La Moldexpo s-a majorat numărul paturilor

Numărul persoanelor internate la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere, doar în ultimele 24 de ore au fost internate 128 de persoane cu suspecție la noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunță că a fost majorat numărul paturilor pentru pacienții suspecți, zona verde a fost extinsă cu 50 paturi. În ultimele 24 de ore au fost internate 128 de persoane cu suspecție la noul coronavirus.

„Am efectuat astăzi o vizită la Centru, pentru a evalua situația la moment și nivelul de pregătire a zonei verzi, pentru a interna pacienții”, susține ministra Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, va fi suplimentat și numărul lucrătorilor medicali, care vor fi detașați din cadrul instituțiilor medico-sanitare municipale. La moment activează 98 de lucrători medicali, repartizați pe ture. Medicii lucrează până la epuizare, fără răgaz, de la începutul pandemiei, menționează MSMPS.

Începând cu 10 aprilie, când a fost inițiată activitatea Centrului Covid 19, au fost internați peste 7600 de pacienți.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale vine cu rugămintea și îndemnul repetat către populație să respecte măsurile de protecție, să evite locurile aglomerate, piscinele și vacanțele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: