image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Șeful suspendat al PG, Alexandr Stoianoglo, eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Șeful suspendat al PG, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și a fost plasat sub control judiciar.

Curtea de Apel Chișinău a decis schimbarea măsurii preventive și plasarea acestuia sub control judiciar începând de astăzi, 9 decembrie.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Magistrații Curții de Apel Chișinău au înlocuit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată domnului Alexandr Stoianoglo cu liberarea provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile”, a declarat Mariana Cherpec.

Amintim că pe data de 3 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis prelungirea cu 20 de zile a termenului de arest la domiciliu în cazul lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu, iar la 8 octombrie acesta a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu prin decizia primei instanțe. Ulterior, procurorul Furtună a contestat la Apel decizia magistraților, cerând arest în penitenciar, însă solicitarea i-a fost respinsă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: