image
Sursa foto: Getty Images

Surpriză de proporţii: Ce antrenor a contactat conducerea Realului pentru a-l înlocui pe Zidane

Plecarea lui Zinedine Zidane a lăsat un gol imens la Real Madrid. Campioana Europei nu şi-a găsit nici până acum antrenor, în ciuda faptului că mai multe nume au fost vehiculate pentru preluarea băncii tehnice. Azi, presa din Franţa vine cu o variantă-surpriză: Andre Villas-Boas.

Postul de radio francez RMC a anunţat că tehnicianul portughez este ultima variantă de înlocuire a lui Zidane la Real, scrie digisport.ro. În vârstă de 40 de ani, Villas-Boas îl cunoaşte foarte bine pe Gareth Bale, alături de care a lucrat la Tottenham, şi venirea sa l-ar putea convinge pe starul galez să rămână pe Bernabeu.

Andre Villas-Boas a fost unul dintre cei mai în vogă antrenori din Europa în ultimul deceniu. Acesta le-a pregătit pe rând pe Academica, Porto, Chelsea, Tottenham, după care tehnicianul a ieşit din lumina reflectoarelor. A ales să meargă în Rusia, la Zenit, pentru ca mai apoi să antreneze în China, la Shanghai SIPG. De la sfârşitul lui 2017, Villas-Boas este liber de contract.

În noimebrie, tehnicianul portughez a decis să se despartă de echipa pe care o pregătea, Shanghai SIPG, pentru a participa la Raliul Dakar. Aflat de un an pe banca formaţiei din China, fostul câştigător al trofeului Europa League cu FC Porto a refuzat oferta de a-şi prelungi contractul, pentru a se putea pregăti de participarea la competiţia programată între 6 şi 20 ianuarie 2018.

Acum, RMC anunţă că Villas-Boas a fost contactat de oficialii Realului, care au vrut să afle disponibilitatea antrenorului de a prelua campioana Europei. Pe lângă tehnicianul portughez, pe lista Realului mai sunt Mauricio Pochettino, Jose Maria Guti, Fernando Hierro şi Jurgen Klopp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: