image
Sursa foto: poliția.md

Doi tineri din Chișinău, reținuți după ce au fost prinși că vindeau droguri prin intermediul magazinelor online

Activitatea infracțională a mai multor grupări suspectate de producerea și comercializarea drogurilor de tip etnobotanice prin internet a fost investigată de poliști. Astfel doi tineri au fost reținuți, după ce au fost prinși că administrau două magazine online de comercializare a drogurilor.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control de la membrii grupărilor infracționale, identificând două persoane, cu vârsta de 23 și 26 ani, locuitori al municipiului Chișinău. Aceștia administrau două magazine online de comercializare a drogurilor.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, polițiștii au depistat și ridicat mai multe pungi cu etnobotanice, masa totală fiind de aproximativ 1,5 kg, dar și calculatoare, telefoane mobile, cartele bancare, conturi electronice de plată, cântare la scară mică, precum și alte obiecte utilizate la comiterea infracțiunii.

Potrivit poliției, drogurile erau realizate consumatorilor la prețul de 100 lei per gram. În cazul în care suspecții își comercializau substanțele ridicate, ar fi obținut un venit de aproximativ 150.000 de lei. Banii erau achitați de către consumatori prin intermediul terminalelor electronice de plată, iar drogurile erau ridicate din ascunzișurile din timp plasate de către suspecți.

Tinerii își recunosc vinovăția și sunt cercetați penal în stare de libertate. În cazul în care vor fi găsiți vinovați de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: