image
Sursa foto: foto simbol

ANSA vine cu o reacție în legătură cu cele 73 de loturi de pește infestat care ar fi putut ajunge în grădinițe și spitale

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a demarat o anchetă de serviciu în legătură cu cele 73 de loturi de pește infestat cu paraziți care trebuia să ajungă în mai multe instituții ca spitale, școli, grădinițe și penitenciare.

Informația despre peștele congelat infestat a fost făcută publică ieri în cadrul unui briefing susținut de premierul Maia Sandu, care a declarat că în perioada 20 august - 4 octombrie, din 124 de loturi de pește congelat importat în Republica Moldova, 73 de loturi au avut rezultate negative la laborator.

Totuși peștele cu paraziți a primit certificate de laborator pentru a putea fi comercializat, fiind vorba de pește ieftin care este vândut la piață sau instituțiilor publice: spitale, instituții de învățământ sau penitenciare.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a demarat p anchetă de serviciu la data de 7 octombrie, iar investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial, central al Agenției și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.

La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA va informa presa despre rezultate și măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de comercializare a peștelui neconform către consumatori”, se menționează într-un comunicat de presă emis de ANSA.

Premierul a mai cerut Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să suspende din funcție pe toți cei responsabili de la agenție și laborator.

Amintim că neregulile grave au fost descoperite după ce, la indicația șefei Guvernului, Corpul de control al prim-ministrului, în colaborare cu poliția au efectuat o serie de verificări la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară, care este laboratorul specializat de verificare, inclusiv a peștelui.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: