image
Sursa foto: telekomsport.ro

Ce a păţit un jurnalist german care a vrut să intre în Rusia, după ce a făcut dezvăluiri în scandalul de dopaj

Compania germană de televiziune prin cablu ARD susţine că un jurnalist a fost oprit să intre în Rusia. Acesta ar fi urmat să transmită ştiri de la Cupa Mondială. Decizia ruşilor vine după ce respectivul jurnalist a făcut mai multe dezvăluiri despre scandalul de dopaj din Rusia.

Hajo Seppelt, jurnalist care lucrează pentru ARD, a cerut viză pentru Rusia, unde urma să fie corespondent la Cupa Mondială. Însă a fost refuzat. Potrivit agenţiei AP, Hajo Seppelt a cerut lămuriri, dar singura explicaţie pe care a primit-o a fost că este pe o listă cu ”persona non grata” în Rusia.

Hajo Seppelt şi ARD au făcut de-a lungul timpului mai multe dezvăluiri despre dopajul din Rusia, care ar fi fost finanţat chiar de stat. În urma acestui scandal, zeci de sportivi ruşi au fost suspendaţi pe viaţă. Politicienii de la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin, au acuzat însă un complot al Occidentului împotriva Rusiei.

Cei de la ARD sunt însă revoltaţi de decizia de a-i interzice accesul jurnalistului Hajo Seppelt şi spune că este un caz fără precedent, mai ales că reprezentanţii presei ar trebui să aibă acces la toate evenimentele care ţin de Cupa Mondială şi Jocurile Olimpice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: