image
Sursa foto: Mikolaj Bala

Digital Park, Starlab și Starnet au câștigat Hack Yeah 2022, cel mai mare hackathon din Europa!

Digital Park și STARLAB, parte din grupul de companii STARNET, au câștigat Hack Yeah 2022, la secțiunea Internet of Things (IoT) care a avut loc în Cracovia, Polonia, pe 19 și 20 noiembrie.

Hack Yeah este cel mai mare hackathon din Europa, al doilea cel mai mare hackathon din lume, cu premii în valoare de peste 160.000 euro, pentru care s-au luptat peste 300 de echipe din întreaga lume pentru diverse secțiuni (Game Development, Game Jam, #MakeSocialMediaFairAgain, Let’s compost IT, Less Waste, etc.).

Participarea echipei STARLAB a fost posibilă datorită grantului obținut de către Digital Park și PROIDEA, organizatorii hackathonul, în cadrul Polish Challenge Fund. PROIDEA este o echipă ambițioasă unită de o pasiune pentru domeniul IT, cu peste două decenii de experiență în lucrul cu industria tehnologiei.

Echipa STARLAB formată din Sergiu Chițan, Oleg Padurar, Nicolae Lepadatu, Bogdan Kalinovski, Victoria-Regina Pacalo și, Victoria Bucătaru, Director Executiv Digital Park, a propus un proiect IoT de un imens impact social dedicat colectării inteligente a deșeurilor. Motivația centrală fiind protejarea mediului prin reducerea de emisii CO2, reducerea traficului în regiunile urbane, a uzurii drumurilor și de minimizare a costurilor astfel ca administrațiile locale să poată realoca economiile în alte inițiative de dezvoltare durabilă.

„Am dezvoltat aplicația integral timp de 24 de ore fără un pic de somn”, spune Sergiu Chițan.

„A durat cam doi ani să depunem proiectul. Și astfel am accesat acest proiect la Polish Challenge Fund care ne-a permis la acest hackathon. Este foarte important să ai în echipă cele mai mari talente, dar trebuie să ai și mijloace necesare pentru a te deplasa”, afirmă Victoria Bucătaru, Director Executiv Digital Park.

IoT ne ajută să lucrăm mai inteligent, să trăim mai inteligent și, mai ales, ne ajută să preluăm controlul asupra vieții noastre.

StarNet s-a aflat în permanență în avanpostul inovărilor în domeniul Telecom și continuă această tradiție pentru ca toți clienții StarNet să beneficieze de ultimele tehnologii și servicii.

Mikolaj BalaMikolaj Bala
Mikolaj BalaMikolaj Bala
Mikolaj BalaMikolaj Bala
StarnetStarnet
StarnetStarnet
StarnetStarnet
StarnetStarnet
StarnetStarnet
StarnetStarnet

Noutăţile partenerilor

comentarii: