image
Sursa foto: Getty Images

A venit nota de plată pentru Anglia, după incidentele de la finala EURO 2020! Anunțul făcut de UEFA

UEFA a sancționat Federația Engleză de Fotbal, după incidentele de la finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia.

Din cauza "lipsei ordinii și disciplinei din interiorul și din preajma stadionului", Anglia va fi nevoit să joace următorul meci de pe teren propriu, din competițiile UEFA, cu porțile închise. De asemenea, sancțiunea prevede și un al doilea astfel de meci, cu suspendare.

Presa engleză scrie că meciul pe care Anglia îl va disputa fără spectatori va fi în 2022, cel mai probabil fiind vorba de primul duel din Liga Națiunilor.

Federația Engleză de Fotbal a fost și amendată cu 100.000 de euro pentru "lipsa ordinii și disciplinei din interiorul și din preajma stadionului, invadarea terenului și aruncarea obiectelor în teren". Un alt motiv este reprezentat de faptul că fanii englezi au huiduit în momentul în care se intona imnul Italiei.

Finala EURO 2020, a stârnit un interes enorm din partea fanilor, însă mulți dintre cei care au vrut să meargă pe stadionul Wembley nu au mai prins bilete.

Astfel, zeci de suporteri englezi fără bilete au rupt bariera formată din forțele de ordine și au pătruns ilegal pe stadion. Lucrurile au degenerat și a urmat o bătaie în toată regula între suporteri și stewarzi.

Poliţia britanică a efectuat 49 de arestări şi a anunţat că 19 dintre agenţii săi au fost răniţi după ce s-au confruntat cu grupuri de suporteri în apropierea stadionului Wembley, cu ocazia finalei EURO 2020.

Fanii s-au înfruntat între ei, precum şi cu forţele de ordine, dărâmând barierele de securitate şi pătrunzând în zonele delimitate din jurul arenei londoneze, înaintea startului jocului dintre Italia şi Anglia.

"Am efectuat 49 de arestări în timpul zilei, pentru diverse infracţiuni şi vom avea agenţi la dispoziţie pe tot parcursul nopţii", a precizat poliţia metropolitană pe Twitter.

O zi de festivităţi alimentate cu alcool a început cu scene gălăgioase în centrul Londrei, iar zeci de mii de persoane s-au deplasat apoi la stadionul naţional pentru marele meci, într-o atmosferă de sărbătoare.

Cu aproximativ două ore înainte de meci, unii dintre suporteri au forţat intrarea pe stadion, deşi nu aveau bilet, confruntându-se cu agenţii de securitate, care păreau să nu facă faţă numărului mare de fani, conform înregistrărilor video ale incidentelor. Intrarea pe stadion a fost oprită timp de 20 de de minute, până când ordinea a fost restabilită.

Conform AFP, unii dintre suporteri au reuşit să intre pe Wembley fără bilet, lucru confirmat şi de poliţia londoneză, care a precizat că este vorba de "un număr mic de persoane", promiţând că toţi cei depistaţi fără bilet vor fi scoşi "imediat" din interiorul stadionului.

Italia a învins Anglia cu 3-2 la loviturile de departajare, în finala EURO 2020, cucerind al doilea titlu continental din istoria sa, după cel din 1968. Anglia viza la rândul ei câştigarea primului său trofeu major după Cupa Mondială din 1966.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: