Karius şi-a pierdut locul de titular la Liverpool, care l-a adus în iulie pe brazilianul Alisson Becker, achiziţionat de la AS Roma în schimbul a nu mai puţin de 72,5 milioane de euro. Împrumutul lui Karius la Beşiktaş a fost oficializat săptămâna trecută, tranzacţia fiind evaluată de presa turcă la 2 milioane de euro.

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, care este şi el german, a susţinut totuşi că portarul nu a fost "dat afară". "Am discutat mult cu el. Înţelege situaţia mea. Cred că e o idee bună pentru toată lumea şi mi-a urat succes", a mărturisit miercuri Karius într-o conferinţă de presă.

Portarul a relativizat importanţa celor două gafe ale sale, care au dus la tot atâtea goluri în finala de coşmar a Ligii Campionilor: "Aceasta-i viaţa, acesta e fotbalul, fiecare jucător poate greşi. A fost o zi cu ghinion, dar acesta e fotbalul."

Karius a estimat că venirea sa la Beşiktaş este decizia potrivită pentru a-şi relansa cariera. "Cred că pot să trec la o nouă etapă în cariera mea şi să progresez", a spus jucătorul de 25 de ani care nu are nicio selecţie în naţionala Germaniei, concurenţa pentru postul de portar fiind aspră.

Beşiktaş, care a încheiat pe locul 4 campionatul Turciei, avea nevoie de un goalkeeper după ce spaniolul Fabricio s-a transferat la Fulham.