image
Sursa foto: literaturaromana.md

Manuale video-digitale, create pentru liceeni

Trei manuale video-digital la limba și literatura română au fost elaborat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău pentru elevii claselor a X-a, XI-a și a XII-a.

Produsul revoluționar și de interes general poate fi găsit pe www.literaturaromana.md

Manualele video-digitale nu exclud manualele tipografice, ci vin în ajutorul acestora. Conținutul manualelor video-digitale include texte literare în versiunea tipărită, dar și citirea artistică în versiune audio a textelor de către actori. În manual se regăsesc filmate fragmente din piese, recitaluri, ecranizarea și animația operelor literare.

La fel, sunt incluse fragmente din filme artistice românești, noțiuni de teorie și critică literară, comentariile criticilor literari. Manualul mai include biografiile scriitorilor, interpreților, regizorilor şi actorilor, caricaturi și fapte amuzante legate de autori, sarcini didactice și exerciții interactive cu elemente de grafică și animație.

Potrivit DGETS, fiind interactive, manualele dau posibilitate profesorilor și elevilor să studieze disciplina cu utilizarea tehnicilor activ-participative. Caracterul interactiv, digital, artistic, atractiv al manualelor ajută liceenii să însușească materia mai rapid, mai eficient.

Noutăţile partenerilor

comentarii: