image
Sursa foto: Jurnal.md

Detalii noi despre perchezițiile de la PCCOCS: „Procurorii au refuzat să prezinte toate actele și obiectele solicitate”

Aseară grupul de urmărire penală, condus de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru efectuarea urmăririi penale în cazul dlui Alexandr Stoianoglo, a efectuat percheziții în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Potrivit surselor din cadrul acestei instituții, perchezițiile ar fi avut loc în birourile procurorilor Dumitru Răileanu și Elena Ceruță.

Necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul urmăririi penale și se încadrează perfect în prevederile normelor de drept care reglementează aceste acțiuni procesuale, perchezițiile respective fiind preventiv autorizate de către judecătorul de instrucție. Recurgerea la percheziții a fost determinată de refuzul procurorilor din PCCOCS de a prezenta procurorilor anticorupție toate actele și obiectele solicitate în condiții legale”, informează procurorul de caz Victor Furtună.

Acțiunile întreprinse de membrii grupului de urmărire penală s-au limitat la circumstanțele care se referă la cazul lui Alexandr Stoianoglo și nu s-au extins asupra altor cauze penale din gestiunea procurorilor în birourile cărora au fost efectuate percheziții și nu au creat impedimente în exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora.

Mai mult, procurorilor respectivi chiar le-a fost permis de a-și extrage copiile fișierelor sau de a-și face copiile actelor necesare pentru exercitarea în continuare a atribuțiilor de serviciu pe dosarele din gestiune, informează Procuratura Anticorupție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: