image
Sursa foto: Jurnal.md

Descinderile de la Primărie: Procuratura a deschis trei cauze penale în care sunt vizați 10 funcționari

În urma perchezițiilor din această dimineață de la Primăria municipiului Chișinău, Procuratura a pornit trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în care sunt vizați zece foști și actuali funcționari ai Primăriei.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de către procurori, dar și de către , ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

„În baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză”, se arată scris într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele zece persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la zece ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: