image
Sursa foto: mediafax.ro

VIDEO // Un avion de vânătoare a rămas fără cupolă la peste 9.000 de metri altitudine

Un avion de vânătoare F-15 israelian a rămas fără cupolă la o altitudine de peste 9.100 de metri. Cei doi membri ai echipajului nu s-au catapultat, în ciuda condiţiilor grele pe care le-au avut de îndurat imediat după incident, potrivit publicaţiei Popular Mechanics.

Aeronava a fost adusă în siguranţă la sol, deşi cei doi piloţi au avut de înfruntat temperaturi foarte scăzute şi vânturi extrem de puternice. Este a treia oară în istoria acestui model de aeronavă când se întâmplă un astfel de incident. F-15 este unul dintre cele mai bune avioane de vânătoare dezvoltate vreodată şi este foarte apreciat de piloţi, pentru manevrabilitate şi fiabilitate.

În toate cele trei cazuri când cupolele de pe avioane F-15 s-au desprins în zor, piloţii au reuşit să le aducă la sol în siguranţă, scrie mediafax.ro.

Cel mai recent incident s-a petrecut pe 2 ianuarie, în Israel.

La scurt timp după ce cupola s-a desprins, pilotul a transmis prin radio: „Ne pregătim de aterizare la cea mai apropiată bază, fără cupolă. Vă rog să confirmaţi”. Apoi, cei doi membri ai echipajului s-au asigurat că niciunul nu este rănit.

Avionul a aterizat pe o pistă prevăzută cu cabluri de oprire. F-15 este înzestrat cu un cârlig, montat în partea din spate, care ajută avionul să se oprească mai repede atunci când aterizează de urgenţă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: