image
Sursa foto: facebook

Vitalie Marinuța renunță la șefia Partidului Verde Ecologist și se retrage din viața politică

Președintele Partidului Verde Ecologist (PVE), Vitalie Marinuța, demisionează din funcția de președinte al Partidului și își întrerupe activitatea politică, din motive personale. Anunțul a fost făcut de acesta pe pagina sa de Facebook.

„Aduc sincere mulțumiri membrilor și simpatizanților Partidului, Consiliului Național și, în special, Biroului Permanent, care au fost mereu alături, m-au susținut și încurajat pe perioada mandatului”, a scris Vitalie Marinuța.

Vitalie Marinuța a fost ales președinte al partidului verde Ecologist în ianuarie 2020, în cadrul Congresului extraordinar al partidului. Înainte de aceasta, a exercitat funcția de secretar-general al formațiunii. Partidul Verde Ecologist a participat în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, acumulând sub 1% din voturi, fapt ce nu i-a permis să acceadă în Parlament.

Într-o reacție a PVE se menționează că Biroul Permanent a luat act de anunțul lui Vitalie Marinuța despre demisia din funcție și întreruperea activității politice din motive personale. „Mulțumim domnului Marinuța pentru aportul la dezvoltarea și promovarea partidului, atât pe plan național, cât și internațional și pentru implicarea în promovarea idealurilor noastre comune și îi dorim succese în activitatea de viitor”, se arată în comentariul PVE.

Până la desfășurarea Congresului formațiunii, obligațiunile președintelui PVE vor fi exercitate de prim-vicepreședinte PVE Anatolie Prohnițchi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: