image
Sursa foto: sciencenews.org

Țara din Europa care te trimite la închisoare dacă ai fost infectat cu noul virus și ieși din casă

După relaxarea restricțiilor, multe țări s-au văzut confruntate cu o creștere a numărului de cazuri. Acum Guvernele plusează și vor să-i tragă la răspundere pe cei care nu respectă regulile de carantinare și izolare.

Italia e una dintre țările europene lovite puternic de pandemia de coronavirus. În urmă cu câteva luni, spitalele erau pline, iar medicii nu mai făceau față. De asemenea, e una dintre țările cu cea mai ridicată rată a mortalității din cauza Covid-19. O posibilă explicație e tocmai faptul că spitalele n-au mai putut face față.

Pentru că vrea să arate că a învățat din greșeli, o regiune din Italia vrea pedepse drastice pentru cei infectați și care nu respectă indicațiile de a sta acasă. E vorba de Veneto, acolo unde autoritățile îi amenință cu închisoarea pe cei care nu respectă regulile.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul din Veneto, care a decis să vină cu măsuri dure.

„Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, potrivit RaiNews.

Chiar și așa, autoritățile vor să ca situația să nu se înrăutățească. Așa că au stabilit un set de reguli clare.

„Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv.Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare. Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a adăugat guvernatorul.

În regiunea Veneto sunt 19.327 de cazuri pozitive, dar numărul de cazuri noi nu e mare. Ultima raportare arăta 9 cazuri în ultimele 24 de ore, notează Playtech.ro.

” (…) nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există şi e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje și așa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parţi”, a mai spus guvernatorul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: