image
Sursa foto: moldovesti.info

Exces de promisiuni electorale de la Plahotniuc: „Guvernarea noastră a adunat bani datorită reformelor și ordinii”

Apropierea alegerilor parlamentare din februarie face minuni. Deja devine o tradiție ca de la tribuna PD să aflăm de noi majorări de plăți sociale aproape în fiecare săptămână, toate anunțate de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Cadou de sărbători” de 600 de lei pentru pensionari, salarii mai mari pentru poștași și mărirea numărului beneficiarilor de compensații la căldură - sunt ultimele daruri electorale de la PD.

Plahotniuc nu a precizat însă care este suma necesară pentru toate aceste majorări și când se va veni cu rectificarea legii bugetului de stat.

Plahotniuc a anunțat astăzi că persoanele în etate care au o pensie mai mică de 2 mii de lei, adică peste 500 de mii de persoane, vor primi în decembrie „un ajutor de sărbători” de 600 de lei.

„PD își propune să vină cu ajutoare în fiecare an”, a promis șeful partidului care se află la guvernare în ultimii ani.

Totodată, ajutorul pentru perioada rece a anului crește cu 12%. De compensații la căldură vor beneficia și familiile cu venit de până la 2 mii de lei lunar. Acestea vor constitui 350 de lei pentru cinci luni.

Plahotniuc a anunțat și majorarea salariilor poștașilor „de la 35 la 100%”.

„Toate aceste ajutoare au devenit posibile pentru că guvernarea noastră a reușit să facă acumulări la buget datorită ordinii și reformelor pe care le facem, asigurând creșterea stabilită, chiar dacă în regiune este un fundal de instabilitate politică și economică”, a explicat șeful PD.

Acesta a mai ținut să adauge că toți bugetarii vor primi premiul oferit tradițional de sărbători.

„Guvernarea PD știe cum să mențină această creștere a economiei, astfel ca și în următorii ani să venim cu creșteri salariale, premii pentru toate categoriile de cetățeni pentru ca oameni să aibă o viață mai bună acasă”, a conchis Plahotniuc.

După ce și-a citit discursul, acesta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: