image
Sursa foto: nbcnews.com

Mexic: Cel puţin 21 de morţi într-un accident de autobuz

Ciocnirea unui autobuz care transporta pelerini cu un camion s-a soldat miercuri cu cel puţin 21 de morţi şi peste 30 de răniţi, în statul Veracruz, estul Mexicului.

Responsabilul pe probleme de protecţie civilă din acest stat, Guadalupe Osorno, a precizat că „şaptesprezece corpuri au fost scoase din autobuzul de pasageri şi două din camion. Pe drumul spre spital, unul dintre răniţi a decedat şi mai târziu altul grav rănit", scrie agerpres.ro.

Pasagerii autobuzului reveneau dintr-un pelerinaj la Basilica Santa Maria de Guadalupe din Ciudad de Mexico şi se întorceau în statul Chiapas (sud) de unde erau originari.

Accidentul a avut loc pe o autostradă care traversa o zonă muntoasă, cu vârfuri la peste 2000 de metri, unde ceaţa complică frecvent vizibilitatea şoferilor.

Primele imagini difuzate de presa mexicană au arătat un autobuz complet ars răsturnat pe şosea şi un camion, de asemenea, ars, cu partea din faţă distrusă.

Dioceza din Tuxtla Gutierrez, în statul Chiapas, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor şi şi-a exprimat "regretele profunde".

În 2006, peste 50 de pelerini şi-au găsit sfârşitul în aceeaşi zonă atunci când autobuzul lor s-a prăbuşit într-o prăpastie, după ce autovehiculul a rămas fără frâne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: