image
Sursa foto: dailymail.co.uk

Miliardarul gigantului de îmbrăcăminte Asos şi-a pierdut trei copii în atacurile din Sri Lanka

Miliardarul danez Anders Holch Povlsen, cel mai mare unic acţionar al gigantului de îmbrăcăminte Asos, şi-a pierdut trei din cei patru copii în atacurile sângeroase care au avut loc duminică în biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, soldate cu sute de morţi şi alte sute de răniţi, a relatat luni BBC, citând un purtător de cuvânt.

Familia miliardarului se afla în Sri Lanka într-o vizită de Paşte. Numele celor trei copii ucişi în atentate nu au fost făcute publice, scrie Agerpres.

Anders Holch Povlsen deţine lanţul internaţional de îmbrăcăminte Bestseller. El este de asemenea cel mai mare unic acţionar al gigantului din domeniul vestimentaţiei Asos şi cel mai mare proprietar privat de terenuri din Regatul Unit, potrivit cotidianului britanic Times.

''Din nefericire, putem confirma informaţiile'', a declarat un purtător de cuvânt al Bestseller într-un email. ''Vă cerem să respectaţi dreptul la intimitate al familiei. Nu avem alte comentarii de făcut'', a adăugat sursa.

Bilanţul morţilor în atacurile din Sri Lanka a ajuns la 290. Poliţia srilankeză a arestat 24 de suspecţi, dar nimeni nu a revendicat până acum responsabilitatea atacurilor. Marea majoritate a victimelor ar fi cetăţeni srilankezi, inclusiv mulţi creştini care au murit în cursul slujbelor de Paşte.

Potrivit autorităţilor srilankeze, 36 de cetăţeni străini s-ar afla printre cei morţi, dintre care mulţi trebuie încă identificaţi la o morgă din capitala ţării, Colombo.

Conform listei citate de BBC, printre victime se află:

- Cel puţin cinci cetăţeni britanici, inclusiv doi care au şi cetăţenie americană

- Trei cetăţeni danezi

- Un cetăţean portughez şi şase indieni

- Doi ingineri din Turcia (conform agenţiei turce de presă Anadolu)

- Doi cetăţeni chinezi (a relatat China Daily)

- Doi australieni (potrivit premierului Scott Morrison)

- O persoană din Olanda

- O persoană din Japonia (au indicat media japoneze citând surse guvernamentale).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: